≫ 

Specijalci ROSU upali na Gazivode i poskidali srpske zastave, Petković hitno obavestio Lajčaka

Oni su tamo zatekli čuvara

  • 99
Kosovo, granica Brnjak, barikade Foto: Tanjug/AP

Kako saznaje Telegraf.rs, pripadnici prištinskih specijalnih jedinica ROSU došli su sa naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode.

Oni su tamo zatekli čuvara koga su isterali sa objekta i poskidali su sa objekta srpske zastave koje se tamo nalaze.

Prema poslednjim informacijama oni se i dalje nalaze na objektu kod velike brane na Gazivodama, koji su nasilno i protivpravno zauzeli.

Tim povodom oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je naveo da je o incidentu obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

- Upravo sam obavestio Miroslava Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Kurtijevih specijalaca Rosu na Gazivode! Oduzeli su čuvaru ključeve, pocepali zastave Srbije - napisao je Petković na Tviteru.

Istakao je da EU mora da obuzda nasilnika i uzurpatora Kurtija od njegovih jednostranih i oružanih akcija kojima želi da izazove rat.

Video: Policija maršira Severnom Mitrovicom, građani izlaze na ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    11. decembar 2022 | 12:03

    Ajde Aleksandre, rekao si ako zauzmu gazivode ulazi vojska. Jel krenula? Sta se zbiva? Nema predaje i dalje. Dodjose ti do Kopaonika.

  • Bane

    11. decembar 2022 | 12:28

    Daj bre da jednom ocistimo to!Gde smo i kada izgubili hrabrost i obraz nasih predaka?Svesni smo da se ovo nece resiti mirnim putem i pregovorima.Imam puno dece hvala Bogu i evo prvi se javljam da idem dole.

  • Seme vam se teroristicko

    11. decembar 2022 | 12:31

    Zatrlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA