Milićević: "Kurti represijom pokušava da izbriše svaki trag srpstva sa prostora KiM"

Milićević je naveo da za Kurtija pravo ne postoji

  • 1
Ðorđe Milicević, narodni poslanik Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević reagovao je povodom dešavanja na Kosovu i Metohiji i rekao da su Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić zagovornici mira, dok Kurti čini sve da izazove haos.

- Neverovatno je sa koliko "hrabrosti" i bezobrazluka Aljbin Kurti goloruki narod koji se bori za svoj opstank na prostoru Kosova i Metohije etiketira kao kriminalne bande, nije mu bilo dovoljno što im je uskratio osnovna prava, već primenom represije pokušava da svaki trag srpstva izbriše sa prostora Kosova i Metohije - rekao je ministar Milićević.

On dodaje da za Kurtija i Prištinu odavno ne postoji pravo.

- Za njega ne postoji ni međunarodno pravo, ni ništa sveto, već samo sila, ali zaboravio je na jačinu srpskog duha, koji nikada ma koliko god da je teško ne odustaje i ne predaje se. Sa jedne strane Kurti koji ne poštuje ni jedan sporazum, a sa druge strane Srbija koja je jasno pokazala da je zagovornik mira, nosioc odbrane međunarodnog prava i odgovorna strana koja je ispoštovala sve sporazume - rekao je ministar i istakao:

- Jedinstveno i zajedno trebamo da pružimo podršku našem narodu u južnoj pokrajini, ali prvenstveno i predsedniku Vučiću koji sve napore ulaže da naša borba bude plodonsna i mir bude sačuvan - zaključio je on.

Video: Vučić pokazao slike: S dugim cevima i prstom na obaraču oduzimaju srpsko vino, upadaju u vrtić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok27

    11. decembar 2022 | 14:50

    Kurti?Pre ce biti da su se nasa "ugrozena srBska braca"sama ispalila u Beograd..za masne pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA