≫ 

Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

Stanje na barikadama na severu KiM je trenutno mirno

  • 83
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Posle najnovijih pretnji Aljbina Kurtija da će u večernjim satima napasti Srbe na barikadama svim raspoloživim sredstvima, predsednik Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u 19 časova, prenosi RTS.

O najnovijim odlukama predsednik će govoriti u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije od 19 sati i 30 minuta.

Vučić će predsedavati ovom sednicom, a kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika republike, sednica će biti održana u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Podsetimo, predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je, prema informacijama koje ima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane Rosu i ostale jedinice na sever Kosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju.

- Pozivamo KFOR da spreči upad ROSU na sever Kosova i Metohije, jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi - istakao je Rakić u saopštenju.

Podsetimo, Srbi su postavili barikade na prelazima na severu KiM nakon što je juče uhapšen bivši pripadnik kosovske policije Dejan Pantić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je ukazao međunarodnim partnerima na bezobzirnost Prištine, povodom hapšenja Dejana Pantića.

Rekao je i da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakii

    11. decembar 2022 | 15:16

    I sta, opet ce da prica sat vremena u prazno...

  • Ima da bude

    11. decembar 2022 | 15:26

    Zbog mira i stabilnosti zamolio sam Srbe sa KIM da uklone barikade.

  • Kiza i komina

    11. decembar 2022 | 15:21

    E sad će da im zapreti da će još oštrije da im zapreti ako nastave ovako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA