≫ 

Raste napetost na Kosovu: Sve veći broj građana okuplja se na barikadi kod Zvečana

Kako pojedini mediji javljaju, čuju se i rafali

  • 2
Blokade u Rudaru Kosovo i Metohija Foto: Privatna arhiva

Napetost na Kosovu raste. Sve veći broj građana okuplja se kod barikade u Rudaru kod Zvečana. Kako pojedini mediji javljaju, čuju se i rafali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o najnovijim odlukama u vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, donetim na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Mi smo analizirali sve što se zbiva na KiM. Događa se ono što smo najavili juče i prethodnih dana - rekao je Vučić u Drugom dnevniku RTS-a.

- Reč je o pokušaju završavanja sa "srpskim problemom" na KiM, u kome učestvuju kosovske vlasti i jedan deo međunarodne zajedince - dodao je.

Naveo je i da barikade niko iz Beograda nije najavio.

Za nas je važno da pozovemo i Albance i Srbe na očuvanje mira. Pozivam Srbe na KiM da budu mirni i staloženi, da ne nasedaju na provokacije.

Dodao je da će nastaviti razgovor sa demonstrantima.

- Mi smo preduzeli odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine, u skladu sa tim izdao sam najvažnija naređenja i Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio i moram da kažem da sam jako ponosan na naše vojnike i policajce.

Video: Severna Mitrovica: Kurtijevi policajci do zuba naoružani idu peške u pratnji oklopnih vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милун

    11. decembar 2022 | 22:19

    Ако су председник Вучић и Савет за националну безбедност анализирали стање и донели одговарајуће одлуке, да ли су и установили разлоге за ескалацију насиља над Србима? Да ли је кривица у бахатости Куртија или смо ми у Србији допринели да Албанци закључе да могу да се понашају баш овако? Шта председник Вучић мисли кад каже: "Да су Албанци кренули да на овај начин "реше проблем Косова"? Мисли ли да су нас овом акцијом ВОЈНО ПОРАЗИЛИ и ЦЕМЕНТИРАЛИ НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА? Хоће ли Србија препустити Косово као што је прећутала СРПСКУ КРАЈИНУ? Питам јер не видим никакав НАШ одговор на њихову употребу бојеве муниције против Срба и не видим да ЕУ реагује и осуди Куртија и њихове акције!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA