≫ 

Eskobar: SAD se kategorički protive povratku srpskih snaga na sever KiM

Na pitanje, kakav bi bio odgovor SAD ako bi Beograd zaista poslao vojsku na sever KiM, Eskobar odgovara da ne očekuje da će se to zaista desiti

  • 56
VUCIC EKSOBAR SASTANAK Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na sever Kosova i Metohije.

- Mi to kategorički odbacujemo. Mi to uopšte ne podržavamo - rekao je Eskobar u intervjuu za Radio slobodna Evropa, odgovarajući na pitanje novinarke o najavi Beograda da će tražiti od KFORA-a povratak srpske vojske na sever KiM, prenosi Tanjug.

Na pitanje, kakav bi bio odgovor SAD ako bi Beograd zaista poslao vojsku na sever KiM, Eskobar odgovara da ne očekuje da će se to zaista desiti.

- Podvući ću, Kosovo ima snažne bezbednosne garancije SAD koje se manifestuju učešćem u KFOR-u - istakao je Eskobar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA 🍀

    13. decembar 2022 | 18:27

    Da ne bi opet bombardovali Srbiju, zlikovci dvolični, licemerni i lažljivi?

  • mihailovic

    13. decembar 2022 | 18:28

    Vlada Srbije da prekine smesta svaku vrstu pregovora sa albanskom OVK u Briselu i u EU, vlada Srbije da vrati r-1244 u UN i UN da Srbija zahteva povratak Srpskih bezbednosnih snaga na celoj teritoriji juzne Srbije Kosovo i Metohije. Istovremeno Srbija mora zahtevati u UN da KFOR i NATO budu smenjeni na Kosovu i Metohiju Rusko-Kineskim vojnim snagama. Dosta je bilo 23 godine izivljavanja NATO , EU ,KFORA i albanske OVK Da vlada Srbije prekine se slikati za medije a u pozadini umesto Srpske zastave stoji EU zastava ista pod kojom EULEX EU okupator Juzne Srbije Kosovo i Metohije.

  • Srbin

    13. decembar 2022 | 18:29

    Za početak pročitaj rezoluciju 1244 gde piše da imamo pravo na prisustvo 1000 vojnika na Kosmetu, a drugo, Kosmet će vrlo brzo biti potpuno pod srpskom kontrolom, tako da vas treba pustiti da uradite kompletnu infrastrukturu, da nas to barem ne košta ništa kasnije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA