Brnabić odgovorila Eskobaru: "Mogu da zamislim koliko ste zauzeti ako upravljate svetom umesto UN"

Istakla je da nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, i da će ova trojka od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima

  • 15
Ana Brnabić portret Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je Gabrijelu Eskobaru na njegovu izjavu da se protivi vraćanju srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

- Vidim da je moj prijatelj Gejb Eskobar još jedan nizu političara koji su nedvosmisleno protiv važećih rezolucija Saveta bezbednosti UN. Preuzeo je na sebe ulogu Saveta bezbednosti i sebi dao jednoglasno pravo odlučivanja i zajedno sa MIP Nemačke, ministarkom tišine fon Kramon, takođe poznatom kao izvestiocem EP za Kosovo*, poništio je Rezoluciju 1244 SBUN - navodi Brnabić.

Istakla je da nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, i da će ova trojka od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima.

- Jedno pitanje ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim velikim vođama) - Da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to) i ako Briselski sporazum ne postoji (kako kaže Kurti, a vi, velike vođe, nikada niste demantovali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet vi, veliki vođe, mislite da ne treba) onda u skladu sa kojim dogovorom/rezolucijom/principom treba da postupamo? Ili samo treba da pratimo vaš horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se sačuva mir u svetu? Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu - mogu samo da zamislim koliko ste zauzeti ako upravljate svetom umesto UN - dodala je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Au al ga ukopa. Za vek vekova.

    13. decembar 2022 | 23:12

    Brnabo ziva bila 100 godina. Ovo nisam ocekivao, obicno se drzi po strani, izbegava konflikt, al sad im je pukla kulturni nokaut. Spustila ih na zemlju. Ima moje postovanje. E to volim kod nasih ljudi, kad im pokazu zube, pa sta bude neka bude.

  • Bane

    13. decembar 2022 | 22:58

    Bravo dosta više da se poigravaju sa nama!!!!!

  • Cis

    13. decembar 2022 | 22:51

    Ovo je bolelo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA