"Imam kontradiktorne informacije, ne znamo gde se nalazi": Šef Euleksa o uhapšenom Dejanu Pantiću

"Mi smo dostavili lekove Kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali smo da budu dostavljeni gospodinu Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je", navodi Lars Gunar Vigemark

  • 15
Lars Gunar Vigemark Printskrin: Youtube/FTV

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark rekao je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi, navodi Kosovo online.

- Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Mi smo dostavili lekove Kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali smo da budu dostavljeni gospodinu Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je. Rečeno nam je da su lekovi dostavljeni. Ali postoje kontradiktorne izjave iz nekih izvora - naveo je Vigemark.

Prema njegovim rečima, sada proveravaju, a poslaće policijsku jedinicu i policijskog savetnika u Leposavić.

- Vrlo je važno da gospodin Pantić bude tretiran prema svim odgovarajućim standardima, da je u odgovarajućem pritvorskom centru, jer nisam siguran na kojoj je lokaciji fizički pritvoren, da li je ta lokacija odgovarajuća prema kosovskom zakonu, da li se poštuju njegova prava, da li je video advokata, da li je u kontaktu sa porodicom. On takođe mora da sarađuje u pogledu davanja izjave, mora biti svestan optužbi. Koliko razumem, saslušan je putem video linka i određeno mu je zadrđavanje od 30 dana. Budite sigurni da pomno pratimo ovaj slučaj - rekao je Vigemark.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    14. decembar 2022 | 19:54

    Pa sta ti glumis onda tamo, idi kuci kad nista ne znas!!!

  • Lula

    14. decembar 2022 | 19:57

    Pa koja ste vi onda dole "mirovna" misija. Koga vi i čiji mir garantujete? Jel ovo neka pošalica?

  • Драган

    14. decembar 2022 | 19:48

    ЕУЛЕКС и КФОР НИСУ ИЗВРШИЛИ СВОЈ ЗАДАТАК И КАО ТАКВЕ ТРЕБА ИХ ЗАМЕНИТИ ТЕЛОМ ДОРАСЛИМ ЗАДАТКУ !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA