Hil: Srbija ima pravo da se obrati KFOR-u, stvaranje ZSO će se ostvariti

Ambasador SAD izjavio je danas u Nišu da ne vidi mogućnost vojnog rešenja situacije na severu Kosova

  • 6
Aleksandar Vučić Kristofer Hil Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, izjavio je danas u Nišu da ne vidi mogućnost vojnog rešenja situacije na severu Kosova, kao i da je tu potrebno izgraditi mir i stabilnost, što se može postići uspostavljanjem Zajednice srpski opština, prenosi Tanjug.

- 'Naravno da Vlada Srbije ima pravo da se obrati KFOR-u, ali ovo ostaje političko pitanje i samim tim iziskuje političko rešenje. Potrebno je da smirimo situaciju, kako pripadnici srpske zajednice koji žive na tom prostoru mogu imati jasna očekivanja o tome kako će im životi izgledati u budućnosti' - rekao je Hil.

Obraćajući se medijima u Nišu, gde se sastao sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, američki ambasador je ocenio da će se ''stvaranje Zajednice srpskih opština ostvariti''.

- Kao što je gospodin Eskobar juče jasno stavio do znanja, do toga će doći. Stvaranje ZSO će stvoriti uslove za povratak normalnosti, preko čega se može uspostaviti mir i stabilnost u oblasti gde ti ljudi žive već vekovima, a to je ono što svi zaista žele - ocenio je ambasador Hil. U okviru posete Nišu, Hil je obišao renovirani Centar za pružanje socijalne zaštite ''Mara'' i Pravni fakultet Univerziteta u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    15. decembar 2022 | 15:21

    Ne treba nama ZSO. Kosovo je Srbija!

  • Rade

    15. decembar 2022 | 15:20

    Nema Srbina koji veruje ovoj Američkoj HIJENI izuzev petoj koloni!

  • ARS

    15. decembar 2022 | 15:26

    Ipak smo mi mnogo manji i od stvarnosti jer dozvoljavamo ljudima koji su direktno učestvovali u ubujanju naše nejači i bombardovaanja Srbije da im se ponovo dozvoli da odlučuju o sudbini Srbije uz gostoprimstvo i slobodu kretanja po Srbiji ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA