Grubješić: Ne u EU "grlom u jagode"

Srbija, njena vlada i predsednik države su jasno opredeljeni za put ka Evropskoj uniji. Taj put nije lak niti jednostavan i nije staza od 100 metara, već maraton. Tokom tog puta ne treba srljati i trčati grlom u jagode - rekla je potpredsednica Vlade Srbije

  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić poručila je da je Srbija jasno opredeljenja za put ka Evropskoj uniji, koji nije lak i jednostavan, ali da  tokom tog puta ne treba srljati.

- Srbija, njena vlada i predsednik države su jasno opredeljeni za put ka Evropskoj uniji. Taj put nije lak niti jednostavan i nije staza od 100 metara, već maraton. Tokom tog puta ne treba srljati i trčati grlom u jagode - rekla je Grubješić za "Danas"

Ona je, povodom izjave predsednika Tomislava Nikolića da će Srbija u daljem procesu evropskih integracija imati svoje uslove "jer nema razloga da trči za datumom i papirom", navela da je "važno da smo na tom putu i da menjamo Srbiju zbog nas, a ne Brisela i Berlina".

Grubješićeva kaže da postoje različiti glasovi i uslovi koji se čuju i pred Srbiju postavljaju u EU, "a mi smo spremni da ispunimo sve uslove koje su ispunile i druge zemlje koje na svom putu ka Uniji, ali niko od nas ne može da traži ono što svi znaju da ne možemo prihvatiti, a to je priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije".

(M. S. / Izvor: Danas)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA