≫ 

Bojović: Jaka vojska ne odgovara onima kojima smeta jaka Srbija

- Kome i zašto smeta jaka Vojska Srbije? Odgovor je nedvosmislen! Jaka Vojska Srbije ne odgovara onima kojima ne odgovara snažna i poštovana Srbija - rekao je Antić

  • 17
Vojska Srbije Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Novinar, publicista i poslanik na listi "Zajedno možemo sve Aleksandar Vučić", Milorad Bojović, reagovao je oštro na sramne navode Novice Antića, bivšeg pripadnika vojske, koje je izneo o Vojsci Srbije. 

- Kome i zašto smeta jaka Vojska Srbije? Odgovor je nedvosmislen! Jaka Vojska Srbije ne odgovara onima kojima ne odgovara snažna i poštovana Srbija - rekao je Antić, prenosi NSuživo.

Kako navodi, u trenutku kada je vojska uspela da se oporavi i da povrati svoj rejting i ugled, i kada je država posle 23 godine, u skladu sa odredbama Rezolucije 1244, zatražila povratak do 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije, u javnosti se pojavljuje bivši pripadnik Vojske Srbije Novica Antić koji pod plaštom navodnog sindikalnog delovanja svesno i namerno plasira neistine o Vojsci Srbije i pokušava da potkopa njen javni ugled.

- Koristeći činjenicu da vojnici nisu Hajlenderi, i da ne žive večno, već da odlaze u penziju, Antić iznosi već poznate izmišljotine o odlivu kadra i popuni jedinica Vojske Srbije. Odliv kadra iz sistema odbrane je normalan i očekivan proces u svim armijama sveta pa i u našoj vojsci, a priliv novih pripadnika u Vojsku Srbije beleži rast iz godine u godinu. Umesto da u interesu svih građana podrži napore države, Antić, kao i pojedini poslanici u Skupštini Srbije pokušava da uznemiri javnost iznošenjem netačnih informacija o borbenoj gotovosti Vojske - rekao je Bojović i dodao da jedinice u centralnoj i južnoj Srbiji imaju bolju popunu u odnosu na sastave na području Vojvodine i Beograda i da je ukupna borbena sposobnost Vojske Srbije je na veoma visokom nivou.

Ističe da je Vojska Srbije tendenciozno slabljena i uništavana punih 12 godina, od 2000. do 2012. godine.

- Vojnici su bili na ivici gladi, oprema zastarela, a ugled u međunarodnoj i domaćoj javnosti bio je ispod nivoa apsolutne nule. Isti oni koji Vojsku kritikuju danas, kada je posle desetogodišnjih ogromnih ulaganja i reformi stala na noge, i kada su izdvajanja za odbranu najveća u istoriji, tada su ćutali. Progovorili su u trenutku kada je opremljena i sposobna da izvrši svaki zadatak u skladu sa svojom ustavnom ulogom. Nema nikakve sumnje, reč je o zlonamernim tvrdnjama koje nemaju nikakve veze s realnošću. Koje se ne zasnivaju na pouzdanim podacima i analizi, već se plasiraju zarad privlačenja publiciteta i sticanje jeftinih političkih poena - zaključio je Bojović.

Video: Vučević: KFOR-u predat zahtev za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a na KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    17. decembar 2022 | 09:03

    Stanje je katastrofalno to zna svako ko ima nekoga u vojsci

  • Nikolas

    16. decembar 2022 | 23:55

    NATO OKUPATORIMA SRBIJE NEODGOVARA JAKA VOJSKA SRBIJE I NATOFILIMA IZ SRBIJE OD KOJIH SU NEKI I NA NJIHOVOM PLATNOM SPISKU!!!

  • Sekula

    17. decembar 2022 | 09:02

    Sad ne samo sto smo ekonomski tigar nego smo po sns i treca armija sveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA