≫ 

Vučić: "Traže Srbiju na tacni, a nikada vam Srbiju nećemo dati"

Predsednik je dodao da na svaka dva sata dobija neku vrstu bezobrazluka, kao i da nam maltretiraju i hapse ljude

  • 19
Kongres SPS Foto: Nikola Anđić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji na 11. Kongresu Socijalističke partije Srbije. On se pre svega zahvalio prisutnima na podršci i naglasio da moramo da radimo na tome da sačuvamo državu.

- Dame i gospodo, članovi SPS, poštavni Dačiću, uvaženi Dodiku, dragi gosti pripadnici različitih partija, meni je čast da sam danas ovde i danas pozdravim. Hvala vam na velikoj podršci, odluka da podržite SPS pomogla mi je da odnesem pobedu u prvom krugu. Hvala na svakom glasu koji ste dali i trudim se da ne budete razočarani. Ivica kaže da voli izbore, ja ne, ali da su dobri i Vatikan bi ih imao. Zna se, nakon svakih izbora Dačić i SPS su na vlasti, pa gledamo ko će sa njima isto biti - našalio se Vučić pa dodao:

- I koliko da nam je dobro mi ćemo da se žalimo - naveo je predsednik i napomenuo da danas ne možete da dobijete pažnju ako uradite nešto lepo, ali samo je bitno da napredujemo.

On je dodao da će Srbija uspeti da poveća plate i penzije, kao i da je poslednjih dana teško zbog trenutne situacije na Kosovu i Metohiji.

- Mi moramo da sačuvamo državu, uspećemo mi u povećanju plata i penzija, ulaganjima, stranih investitora, svega samo je bitno da sačuvamo državu. Poslednjih dana je teško, sa Zapada kažu da je Priština stala, a oni 15 sati pre toga puškama ulazili i svašta radili. Sve su tamo slagali, hapse policajce, opet nam kažu kako nisu ulazili na Gazivode, i kako Srbija laže a pokazuju duge cevi. Nema stranca koji nas nije pozvao. Ma dajte, hoće Srbiju na tacni, a nikada vam Srbiju nećemo dati - poručio je predsednik.

Predsednik je dodao da na svaka dva sata dobija neku vrstu bezobrazluka, kao i da nam maltretiraju i hapse ljude.

- Moja savetnica se trudi da mi prenese sve, ali sam joj rekao da svima njima odgovori da znamo šta rade i da nam daju jedan sporazum koji poštuju, nemaju nijedan - navodi on i dodaje da narod mora da zna da "nismo glupi".

On je uverio narod na KiM da se proterivanje nikada više neće ponoviti.

- Plate su nam veće nego ikad, da su dobre nisu ali moramo više da radimo. Narod sa KiM mora da zna da se 17. mart nikada više neće ponoviti i naš narod nikada nećemo ostaviti na cedilu - zaključio je predsednik.

Video: Čulo se do Kosova: Pripadnici žandarmerije pozdravili Vučiča svojom himnom Hriste, Bože

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    17. decembar 2022 | 15:39

    Lepo je to cuti,ali mislim da smo im vec dali sve. Kinezima zlato,bakar olovo,rusima naftu i gas u vojvodini. Coca coli smo dali izvorista vode. Ostalo je jos da damo ovaj litijum,i sta sledece moze ponudimo. Sve smo im dali,nama su za uzvrat dali zagadjen vazduh i mrtve reke kojima tece kiselima kojom ispiraju zlato,kao i zemlja puna teskih metala kojom se hranimo mi i nasa deca

  • Vojislav

    17. decembar 2022 | 15:40

    Lici mi na cuveno Milosevicevo "malo morgen", a onda dadosmo i sto se od nas u tom trenutku nije ni trazilo.

  • Evo ruke

    17. decembar 2022 | 13:59

    Ma jok bre, samo Kosovo. To može?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA