≫ 

I lekari s Kosova danonoćno na barikadama: "Naoružani smo samo dobrom voljom za opstanak"

Okupljeni građani oštro reagovali na navode albanskih vlasti da su na barikadama kriminalci

  • 1
Barikada Kosovo Barikade na Kosovu i Metohiji Foto: PA

Srbi sa severa Kosova i Metohije danima na barikadama istrajno, na miran i demokratski način iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog hapšenja sunarodnika i prisustva sve većeg broja predstavnika kosovske policije koja u blokadi drži sever Kosova. Vlasti u Prištini novim hapšenjima, pretnjama i ucenama pokušavaju da zastraše ovdašnje Srbe, ali oni ne odustaju od svoje borbe za očuvanje života i identiteta na ovim prostorima.

Na barikadama se nalaze svi, studenti i profesori, domaćice i akademski građani, kao i lekari koji bitku za život vode na svom poslu i ovde, sa svojim sunarodnicima. Sa Srbima na barikadama je od početka i prof. dr Zlatan Elek, direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, i jedan od najboljih dečjih hirurga. Sa njim su i njegovi zaposleni iz ove zdravstvene ustanove.

Prof. dr Zlatan Elek, koji je u operacionoj sali uklonio nebrojane barikade, ovih dana svaki svoj slobodan trenutak provodi sa svojim sugrađanima, koji na miran način iskazuju protest zbog toga što Priština nad našim narodom vrši neviđeni teror, navodi TT Most info.

Barikada Kosovo Barikade na Kosovu i Metohiji prof. dr Zlatan Elek / Foto: PA

"Primorani smo da budemo ovde, ovo je naša reakcija na svakodnevne neprimerene akcije vlasti u Prištini protiv našeg naroda", kaže doktor Elek.

On podvlači da je ovo odgovor vlastima u Prištini koje kaže da se na barikadama nalaze kriminalci.

"Mi smo obični građani, naoružani samo dobrom voljom za opstanak i ostanak na ovim prostorima i bićemo ovde sve dok bude bilo potrebno i dok se ne oslobode naši nepravedno uhapšeni građani, a jedinice ROSU, kojima nije mesto ovde, ne povuku sa severa Kosova“, poručuje doktor Elek.

On ponavlja da profesori i akademski građani, koji se svakodnevno nalaze na barikadama , predstavljaju uzor kako se ponaša pošten i patriotski opredeljen građanin.

"Rođen sam ovde, ovde su grobovi mojih predaka. U kakvoj demokratiji živimo, pokazuje i to da groblje u južnom delu možemo da posetimo samo nekoliko puta godišnje i sveće palimo na oskrnavljenim grobovima. Ako je to demokratija, onda smo razočarani njom", zaključuje Elek.

Video: Počela sednica Vlade o KiM: Aleksandar Vučić prisustvuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA