Petković: Kurti se podsmeva Briselskom sporazumu i Rezoluciji 1244

Petković je naglasio da međunarodno pravo može samo u celini da se poštuje

  • 9
Petar Petković Kancelarija za Kosovo i Metohiju KIM Foto: Telegraf.rs

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti ne samo podsmeva Briselskom sporazumu, već da to otvoreno čini i prema Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija, uz ocenu da je Kurti "prerano počeo da se smeje i likuje", prenosi Tanjug.

Kako je preneo Albanian post, Kurti je u intervjuu za nemački list "Špigl" rekao da je "smešan" zahtev Srbije o povratku dela bezbednosnih snagana KiM, na šta je Petković u saopštenju poručio da to što Srbija poštuje Povelju UN i odluke Saveta bezbednosti, nije smešno već odgovorno, ali da Kurti ni ne zna šta ta reč znači.

- Podjednako kao što u Prištini ne znaju ni šta je UN, jer niti su i niti će odmaći dalje od hodnika ove institucije, po kojima svake godine komično tumaraju. Zato je zapravo smešno da Kurti uopšte pokušava da tumači Rezoluciju 1244 i zahtev za povratak srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju. To pitanje jednostavno nema nikakve veze sa Aljbinom Kurtijem - istakao je Petković.

Upitao je kako to da su uvek "smešni" samo oni delovi međunarodnih sporazuma i odluka koji su u korist Srbije, kao i oni sporazumi koji treba da budu sprovedeni od strane Prištine?

Petković je naglasio da međunarodno pravo može samo u celini da se poštuje, a ne onako kako je to Kurti navikao, prihvatajući samo ono što mu odgovara.

- Kurti jednu stvar mora da nauči - snaga međunarodnog prava nije u sili, nego u njenim normama, tako da je Kurti prerano počeo da se smeje i likuje - zaključio je Petković.

Video: Ovim dogovorom nema nikakvih kazni Kurtija, sačuvali smo mir: Petković posle pregovora u Briselu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. decembar 2022 | 13:53

    Potpuno ponistiti Briselski sporazum kojim se pravno na EU nivou ucvrscuje albanska OVK drzava na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije. Ako se dobro prouci sta stoji u Ustavu Srbijee jasno se vidi da je Briselski sporazum direktno krsenje Ustava Srbije po pitanju statusa Kosovo i Metohije koji je po Ustavu Srbije NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE DRZAVE SRBIJE UN r-1244 vratiti i resavati iskljucivo u UN zajedno sa Rusijom kao i povratak Srbije na celo Kosovo i Metohiju.

  • Nexxx

    18. decembar 2022 | 13:37

    Reci ti nama sta ce drzava povodom toga uraditi?!

  • Nenad

    18. decembar 2022 | 15:48

    Dobro Petkovicu i sta cemo da radimo povodom toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA