≫ 

Grupa građana se razišla sa Jarinja: Spaljen transparent sa natpisom "Briselski sporazum"

Došlo je do guranja i komešanja sa policajcima

  • 5

Grupa građana koja se okupila danas u blizini administrativnog prelaza Jarinje razišla se nešto posle 15.00 časova, a kako su učesnici skupa rekli, došli su da pruže podršku srpskom narodu na KiM, javlja Tanjug.

Skup pod nazivom "Nikad granica, Kosmet je Srbija" na koji su došli Srbi iz centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske počeo je nešto pre 13.00 časova.

Učesnici skupa, koji su se nalazili na oko 150 metara od prelaza Jarinje na strani centralnog dela Srbije nosili su transparente i srpske zastave i puštali srpske nacionalne pesme, a zapalili su i transparent na kome je pisalo "Briselski sporazum".

Oni su rekli da su se okupili i da bi poručili Kforu, koji je prethodno iza administrativne linije razvukao bodljivaku žicu, da tu nemaju šta da traže i da tu nije granica između Srbije i KiM.

Oni su u jednom trenutku prošli kordon srpske policije i približili se samom administrativnom prelazu.

Došlo je do guranja i komešanja sa policajcima i uspeli su da se probiju do samog prelaza, gde ih je ponovo zaustavio kordon srpske policije, ali drugih incidenata nije bilo.

Izveštač novinske agencije AP Radul Radovanović je rekao Tanjugu da je bilo okupljeno između 150 i 200 ljudi koji su iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske pristigli na najavljeni miting, kao i da su bile pojačane policijske snage iz pravca centralne Srbije prema prelazu.

Kazao je da je sa druge strane prelaza bilo na desetine pripadnika Kfora sa svojim vozilima koji su prethodno postavili bodljikavu žicu.

Video: Na severu Kosova i Metohije i dalje blokade, bez incidenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. decembar 2022 | 17:53

    Potpuno ponistiti Briselski sporazum kojim se pravno na EU nivou zida albanska OVK drzava na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije. Briselski sporazum je direktno krsenje Ustava Srbije po pitanju statusa Kosovo i Metohije koji je po Ustavu Srbije NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE DRZAVE SRBIJE UN r-1244 vratiti, resavati iskljucivo u UN zajedno sa Rusijom kao i povratak Srbije na celo Kosovo i Metohiju. Ne bude li r1244 vracena u UN na resavanje ne povratka 1000 Srpskih vojnika nego povratak Srbije na celo Kosovo i Metohiju rat je potpuno neizbezan . Srbija mora traziti vojnu pomoc Rusije jer albanska OVK ima vojnu logistiku NATO USA EU.

  • zztop

    18. decembar 2022 | 17:22

    Wagnerovci ... hahaha , i noga u dupe je korak napred...

  • Mare

    18. decembar 2022 | 16:41

    Nije tačno dasu se razišli nečuju se izgleda glasno srpske pesme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA