"Kosovo neće nasedati na teatralnost koju sponzorišu Beograd i Moskva": Mehaj i Velja o zaštiti "integriteta"

U blizini administrativnog prelaza Jarinje danas se okupila grupa građana iz centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske

  • 3
Kosovska policija Foto: ATA Images

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj objavio je danas snimak, kako je naveo, "Vojske Republike Kosovo", na kojem se vide oklopna borbena vozila, i naveo da Priština ima kapacitete za "zaštitu teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta".

Mehaj je u objavi na Fejsbuku dodao da Priština nastavlja sa "razvojem i unapređenjem vojnih snaga po najvišim standardima snaga zemalja članica i partnera NATO".

Istovremeno je i Bljerim Velja, šef kabineta predsednika privremenih prištinskih institucija, izneo tvrdnju da je "teritorijalni integritet Kosova nepovrediv" i optužio Beograd da je organizovao današnji skup na administrativnom prelazu Jarinje.

"Kosovo neće nasedati na ovu desničarsku teatralnost koju sponzorišu Beograd i Moskva", napisao je Velja na Tviteru.

U blizini administrativnog prelaza Jarinje danas se okupila grupa građana iz centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koji su rekli da su došli da pruže podršku srpskom narodu na KiM.

Pripadnici Kfora su iza administrativne linije, sa strane Kosova i Metohije, razvukli bodljikavu žicu, dok je sa strane centralne Srbije bio formiran kordon policije.

U jednom trenutku došlo je do guranja i komešanja sa policajcima i učesnici skupa uspeli su da se približe administrativnom prelazu, ali ih je ponovo zaustavio kordon policije.

Učesnici skupa su se razišli nešto posle 15 časova.

Video: Srbi na skupu na Jarinju probili policijski kordon: Sukob i incident sa policijom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. decembar 2022 | 08:41

    POSTOJI REZOLUCIJA 1244 SAVETA BEZBEDNOSTI I NECE BITI VELIKE ALBANIJE JER CE NATO OKUPATOR SRBIJE MORATI DA ODE KAD TAD !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA