"Uspesi koje je doživeo u karijeri ga nisu promenili. Terao je Miha svoje": Govor ministra sporta na sahrani

Njegova lopta kidala je vazduh, svi klinci su oponašali njegove udarce na igralištu iza škole

  • 0
Sahrana Siniše Mihajlovića u Rimu Foto: Marko Jovanović

Ministar sporta Zoran Gajić prisustvovao je sahrani Siniše Mihajlovića i u ime države Srbije oprostio se od legendarnog fudbalera.

"U ime države i naroda Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i Vlade Republike Srbije, kao i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće porodici Mihajlović, njegovim najbližima, ali i celoj sportskoj i fudbalskoj javnosti, ljudima koji su ga voleli širom planete", rekao je Gajić.

Rođen u Borovu kraj Vukovara, u zemlji koje više nema, sin ravnice, čovek-prkos, ponos, vatra i uvek svoj. Živeo je fudbal, fudbal je živeo njega, dodao je Gajić.

"Kada se pojavio na velikoj sceni fudbalskoj, izgledao je kao mešavina holivudske i rok zvezde koja je po lopti udarala takvom silinom da je jedino prikladno bilo nazivati ga “bombarderom”. Plašio je živi zid, golmane, lomio prečke i stative, cepao mrežice. Njegova lopta kidala je vazduh, svi klinci su oponašali njegove udarce na igralištu iza škole", istakao je ministar sporta.

Kako je naveo, Mihajlović je deo istorijskih uspeha Crvene zvezde i našeg reprezentativnog fudbala, deo je fudbalske kulture Apeninskog poluostrva, gde su ga prihvatili kao da je njihov. A on jeste, i naš i njihov, svetski je bio Miha.

"Miha je bio ljudska sila. Način na koji je ulazio u ring sa nedaćama, fudbalskim i životnim, bio je poseban. Bio je kao njegov trk posle onog slobodnjaka Bajernu, kao onaj gol Sampdoriji u Sofiji, kao onaj het-trik iz slobodnjaka za Lacio. Suze radosnice smo lili kada smo ga gledali kako se uz osmeh borio, uz pesmu njegovih igrača pod bolničkim prozorom, uz molitve i ljubav iz svih delova sveta".

Miha je bio pobednik. Posebna fela. Ostao je isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu. Vidimo to i dan danas. Svi uspesi koje je doživeo u karijeri ga nisu promenili. Terao je Miha svoje....

"Fudbal je stao tog petka kad je stigla najtužnija vest. Vapaji hiljada navijača i sećanja stotina vrhunskih sportista govorila su isto - nebo se otvorilo da primi još jednog sina, samo je ovog puta stadion utihnuo, a mi mu šaljemo poslednji pozdrav. Zbogom, Miho, i hvala ti na svemu", poručio je Gajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA