Ana Brnabić reagovala na pretnje Kurtija: Jedino racionalno je formiranje ZSO

Preti nasiljem umesto da uradi ono što je jedino racionalno – da formira Zajednicu srpskih opština, poštuje vladavinu prava i prestane da hapsi nevine ljude samo zato što su Srbi

  • 1
Ana Brnabić portret Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je danas na izjavu Aljbina Kurtija da se "boji" da barikade ne mogu biti otklonjene bez žrtava.

"Svojim izjavama Kurti još jednom pokazuje celom svetu da ono što radi jesu pretnje ubijanja i nasilja nad Srbima, umesto da uradi ono što je jedino racionalno – da formira Zajednicu srpskih opština, poštuje vladavinu prava i prestane da hapsi nevine ljude samo zato što su Srbi", rekla je Brnabić.

Naime, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da, kako je naveo, „brine" da uklanjanje barikada na severu Kosovu i Metohiji "ne može isključiti žrtve“, piše Gardijan.

U tekstu pod naslovom "Kosovski premijer kaže da Rusija rasplamsava tenzije u Srbiji dok rat u Ukrajini posustaje", list navodi da Kurti kaže da "Priština zbog toga želi da bude što je moguće pažljivija kako bi bila sigurna da neće doći do destabilizacije i da će postojati relativni mir i bezbednost".

Na ovu izjavu reagovali su mnogi političari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    20. decembar 2022 | 14:53

    Nije Rusija okupirala Kosovo, deo Srbije već NATO...nije Rusija izazvala rat i raspad Jugoslavije već Nemačka uz pomoć NATO...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA