Đurić: Podstičemo đake da budu još bolji, da vide da se trud isplati

Za učenike novosadskih osnovnih škola organizovan je prijem u Gradskoj kući povodom uspešno realizovanog studijskog putovanja u Grčku

  • 0
Novi Sad, prijem u Gradskoj kući

Foto: Foto: Instagram/ milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić pozdravio je učenike novosadskih osnovnih škola na prijemu u Gradskoj kući, organizovanom povodom uspešno realizovanog studijskog putovanja u Grčku.

Za Program za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja koji sprovodi Gradska uprava za obrazovanje, iz budžeta Grada izdvojeno je dva miliona dinara.

Učenike su za ovu aktivnost predložili zaposleni u osnovnim školama koje pohađaju, na osnovu postignutih rezultata u učenju i ponašanju.

– Grad mnogo ulaže u stvaranje dobrih uslova za školovanje, ali se trudimo da i mimo ulganja u infrastrukturu, direktno podstičemo đake da budu još bolji, da uvide da se trud isplati i da treba stremiti dalje, novim visinama. Tako smo 2019. godine uveli, preko Gradske uprave za obrazovanje, pored tradicionalne Vidovdanske nagrade, i studijsko putovanje za najbolje učenike. Ovog oktobra smo obradovali ukupno 46 najboljih đaka osnovnih škola koji su posetili Krf. Grad Novi Sad prepoznaje marljivost i posvećenost i uvek ćemo se truditi da motivišemo naše školarce za neke nove uspehe. Drago mi je da čujem da su učenici, boraveći u Grčkoj, spoznavali istoriju i tradiciju te lepe, prijateljske nam zemlje, ali da su istovremeno i prezentovali njima našu kulturu – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Ukupno 46 učenika sa deset nastavnika boravilo je u periodu od 19. do 24. oktobra ove godine na Krfu. Njih je na putovanje ispratila članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, sa kojom su tokom prijema u Gradskoj kući delili utiske o šestodnevnom putu.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Oni su u okviru putovanja obišli manastirski kompleks na Meteorima, Srpsku kuću na Krfu, spomenik u luci Guvija na Krfu, spomenik Drinskoj diviziji, ostrvo Vido i Srpsko vojničko groblje Zejtinlik u Solunu.Učenici su izveli numeru „Tamo daleko”, kao i recitaciju čuvene pesme Milutina Bojića „Plava grobnica”, a prisutnima se obratio jedan od pratilaca grupe, zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje Nikola Krstić, koji je istakao da je putovanje bilo vrlo poučno, ali i emotivno, jer su se učenici susreli sa prošlošću svog naroda i značajem koji je on ostavio u istoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA