Todić: Nije tačno da je pucano na KFOR, narod rešen da se izbori za sigurnu budućnost

"Zabrinjava da je u policijsku stanicu uneseno oružje, odnosno, snajperske puške i to jasno govori kakve su namere Vlade iz Prištine. Sve na šta mi upozoravamo duže vreme sada se obistinjuje" rekao je Todić

  • 1

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je da je na barikadama u ovoj opštini, u Lešku i Ibarskoj Slatini, noć protekla mirno, a što se tiče pucnjave koja se sinoć čula u Zubinom Potoku, on je naveo da nije tačno da je pucano na misiju Kfor.

"Posle incidenta na teritoriji opštine Zubin Potok porasle su tenzije i na teritoriji opštine Leposavić. Narod je međutim rešen da istraje u ovoj borbi i odlučan da se izbori za sigurnu budućnost na ovim prostorima", rekao je Todić za TV Pink a prenosi Tanjug.

On je naveo da iako je bilo reči da će Euleks i Kfor dopremiiti hranu i sredstva za higijenu za pripadnike kosovske policije koji se nalaze u stanici u Leposaviću, da je pre dva dana na čelu kolone koja je stigla do stanice bilo vozilo Euleksa, ali da su iza bili pripadnici specijalne jedinice ROSU sa dugim cevima.

"Zabrinjava da je u policijsku stanicu uneseno oružje, odnosno, snajperske puške i to jasno govori kakve su namere Vlade iz Prištine. Sve na šta mi upozoravamo duže vreme sada se obistinjuje", rekao je Todić.

On je istakao da je u ovom trenutku ključno opredeljenje države Srbije da neće dozvolti nasilje nad srpskim narodom na Kosovu.

"Stvoreno je jedinstvo koje je bilo preko potrebno. Nemamo mi šta da tražimo u kosovskim institucijama kada od njih dobijamo samo nasilje i duge cevi. Ovog puta nema popuštanja. Ovo je za nas Srbija, narod ne želi da živi na nezavisnom Kosovu", rekao je Todić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    26. decembar 2022 | 11:07

    Proterali su Srbe iz Hrvatske, sad bi hteli da proteraju ono šta je ostalo Srba u delu Srbije, na Kosovu...Srbe proteruju sa teritorije Srbije, sve veća ludost Nemačke...Nije im dosta osvete rasturanjem Jugoslavije i rastura Srbiju, a sve svoje saveznike iz 2.SR nagrađuje stvaranjem njihovih država...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA