• 1

KFOR istražuje incident u Zubinom Potoku, rešenja treba tražiti kroz dijalog

“Povređenih i materijalne štete nije bilo, a radimo na utvrđivanju svih činjenica”, rekli su iz KFOR-a

  • 1

Video: Čuju se rafali u Zubinom Potoku: Počele oružane borbe na Kosmetu?!

KFOR je saopštio da istražuje incident koji se sinoć dogodio u Zubinom Potoku u neposrednoj blizini patrole NATO, u kome su kako su naveli učestvovale "nepoznate naoružane osobe u tom području".

“Povređenih i materijalne štete nije bilo, a radimo na utvrđivanju svih činjenica”, rekli su iz KFOR-a, prenosi Kosovo-online.com.

Dodali su da su planirani sastanci sa svim stranama i da je važno da svi uključeni izbegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije i dovesti do eskalacije.

“Od svih aktera očekujemo da se uzdrže od provokativnih demonstracija sile i da traže najbolje rešenje kako bi osigurali sigurnost i sigurnost svih zajednica. Pozivamo sve strane da pomognu u omogućavanju bezbednosti i slobode kretanja na Kosovu i spreče da obmanjujući narativi utiču na proces dijaloga. Komandant misije Kfor predvođen NATO nastavlja da podržava dijalog o pronalaženju sporazuma za smirivanje tenzija na severu Kosova. On ostaje u bliskom kontaktu sa svima koji su uključeni u ovaj proces”, kaže se u saopštenju.

Kfor je naveo da su "poslednjih meseci pojačali svoje prisustvo i patrole".

"Ostajemo budni i potpuno sposobni da ispunimo svoj mandat prema Rezoluciji 1244 SB UN iz 1999. za sve zajednice na Kosovu. Rešenja treba tražiti kroz dijalog'', poručuju iz Kfora.

Video: Kfor i Euleks doveli Rosu specijalce sa snajperom u Leposavić

(Ttelegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok