Kurti pisao KFOR-u i EULEKS-u: "Ako ne uklonite barikade, imamo detaljan plan kako to sami da uradimo"

Kurti je prethodnih dana govorio da je "Kfor tražio neko vreme, a da sada ima 11 barikada".

  • 6
Albin Kurti, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Kosovski premijer Aljbin Kurti uputio je pismo Kforu i Euleksu, u kome je zatražio od njih da ga obaveste hoće li i kada preuzeti nešto povodom barikada, a ukoliko tako nešto ne planiraju, da Priština ima detaljan plan kako da ukloni 11 barikada na severu Kosova, saznaje Kosovo onlajn.

Kurti je prethodnih dana govorio da je "Kfor tražio neko vreme, a da sada ima 11 barikada".

"Dali smo vremena Kforu upravo zato što se sloboda kretanja sa pozicije Kfora smatra osnovnom vrednošću", rekao je Kurti.

Neposredno pre današnjeg sastanka Kurtija sa predstavnicima Kfora i Euleksa objavljeno je da je kosovska policija potpisala ugovor vredan 124.000 evra, za iznajmljivanje "teške mehanizacije" od privatne kompanije koja se bavi lomljenjem kamena, ali nije precizirano u koju svrhu bi policija koristila pomenutu mehanizaciju.

I ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja poručio je juče da barikade na severu Kosova moraju biti uklonjene. Komandant Kfora Ristuća više puta je istakao da barikade ne treba da budu uklonjene silom već dijalogom i političkim dogovorom.

(Telegraf.sr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    26. decembar 2022 | 13:39

    KURTI nije KOSOVSKI PREMIJER VEC ALBANSKE OVK PREMIJER JER GA JE BIRAO ALBANSKI NAROD JEDAN DEO STO ZIVI U JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJI DECENIJAMA A JEDAN VELIKI DEO ALBANACA KOJI SU NELEGALNO USELILI U JUNZU SRBIJU KOSOVO I METOHIJU KOJA JE POD NATO- USA-KFOR-EU-EULEX I ALBANSKOJ OVK ORUZANOJ OKUPACIJI. OVI "MIROVNJACI " SU DOSLI SILOM U UN POSLE 1999 78 DANA I NOCI BOMBARDUJUCI CELU SRBIJU. VRATITI NA KOSOVO I METOHIJU PREKO 500.000 NEALBANSKOG KOSOVSKOG NARODA PROTERANOG SA KOSOVA I METOHIJE U PERIODU 1999-2022. Kako bi izbegla neuzbezan rat na Kosovu i Metohiji i sa albanskom OVK i sa zapadom koji je na strani albanske OVK , SRBIJA MORA URADITI SLEDECE:: 1/ Zbog nepostovanja UN r-1244 , Srbija mora proglasiti vojnu okupaciju KFOR:a,EULEXA,NATO u juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji. 2/Srbija moora proglasiti nelegalne,neustavne sve oruzane bande albanske OVK koji samozvano nazivaju sebe KOSOVSKOM POLICIJOM 3/Zatraziti od Rusije i Kine da pomognu Srbiji u resavanju iskljucivo u UN povratak Srbije na celo Kosovo i Metohije uz vojno-politicku pomoc Rusko-Kineske vojne sile koje bi zamenile danasnji KFOR,EULEX,NATO a razoruzale albansku OVK i raspustile sve njihove strukture vlasti koje su nelegalno stvorene pod KFOROM,NATO,EULEXOM okupacijom 1999-2022. 4/ Srbija mora u UN ponistiti sve nelagalne administrativne kontrolne punktove koje je organizovala albanska OVK u saradnji sa KFOROM,NATO,EULEXOM a koje dele centralnu Srbiju od juzne Srbije Kosovo i Metohije.

  • Sad je vreme

    26. decembar 2022 | 16:22

    Da se jave ovi koji su tim istim sicima prodavali imanja da bi ziveli u beogradu,uzmu puske u ruke i da brane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA