≫ 

Kosovska policija nije pustila patrijarha Porfirija na Kosovo: Krenuo uprkos zabrani, vraćen s Merdara

Patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji

  • 20
Partijarh Porfirije, Merdare Foto: RTV Gračanica

Kosovska policija na administrativnom prelazu Merdare nije danas oko 14.30 pustila automobil sa patrijarhom srpskim Porfirijem da uđe na prostor Kosova, gde se on danas uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak, javlja Kosovo-online. com a potvrđeno je za Telegraf.rs.

Patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji.

O tome koliko je skandalozna ova odluka vlasti u Prištini govori i informacija da je kosovska vlada u mejlu kojim je juče obavestila poglavara SPC da mu nije odobren ulazak na Kosovo i Metohiju zahtevala od njega da se ogradi od Srba na barikadama, kao uslov za boravak na Kosovu.

Video: Nakon pucnjave u Zubinom potoku, Srbi na barikadama dočekali zoru uz gusle i vatru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    26. decembar 2022 | 15:00

    KAKO TO.PA ZAR KOSOVO NIJE DEO SRBIJE.

  • Невена

    26. decembar 2022 | 15:30

    А гдје вам је сада Чанак, Чеда, Бисерко, Кандић, Пешић , Србљановић ... и остала србијанска макро демонкратска и неолиберална елита да се огласе ?! Кладим се да ће по патријарху пљунути јер се усудио шиптаске терористе узнемиравати!

  • RSK

    26. decembar 2022 | 15:21

    Ko dade ovima pravo da naprave granični prelaz?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA