Srpska lista najoštrije osuđuje čin diktatorskog Kurtijevog režima

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj sraman čin diktatorskog režima u Prištini i poziva sve koji se smatraju borcima za ljudska prava da podignu glas i osude ovakvo ponašanje represivnog režima u Prištini

  • 2
SNS LISTA PREDAJA

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Antisrpski režim Aljbina Kurtija u Prištini nakon ukidanja svih prava Srbima na Kosovu i Metohiji, i kontinuiranom represijom nad srpskim narodom, danas je otišao i korak dalje, sprečavajući poglavara Srpske Pravoslavne Crkve patrijarha Porfirija da bude sa svojim vernim narodom i u svojoj crkvi.

U danu kada hrišćani po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju Božić i mole se za mir, Aljbin Kurti i njegove sluge ne dozvoljavaju da patrijarh srpski bude uz svoj narod, i još jednom svojim autoritetom pozove na mir i suživot na ovim prostorima.

Znajući koji značaj Srpska Pravoslavna Crkva ima među našim građanima lako je shvatiti sav revolt i ogorčenost svakog pravoslavca zbog ove sramne i ničim izazvane odluke.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj sraman čin diktatorskog režima u Prištini i poziva sve koji se smatraju borcima za ljudska prava da podignu glas i osude ovakvo ponašanje represivnog režima u Prištini.

Svi oni licemeri koji govore o slobodi kretanja na severu, imaju priliku da sada javno osude ukidanje prava na slobodu kretanja od strane Aljbina Kurtija srpskom narodu, pa čak i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju. Ćutanje na ovo grubi kršenje osnovnih prava srpskog naroda biće mrlja na obrazu međunarodne zajednice i pobornika i boraca za ljudska prava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrki

    26. decembar 2022 | 16:58

    Da li to znači da im više nećete birati "premijere", sedeti u "skupštini" i zaklinjati se "državi" Kosovo?

  • Da li su to ti

    26. decembar 2022 | 17:08

    Ovi sto su do skoro bili sa njim u (njegovim) zajednickim institucijama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA