≫ 

Aleksandar Vučić se obratio građanima: Idem na Hilandar. Čeka nas teško vreme na KiM, ali borićemo se

Predsednik se obratio nakon što je primio Nikolu Nedeljkovića

  • 12

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je primio Nikolu Nedeljkovića, Srbina koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini i nakon toga se obratio građanima: 

- Jedna žena u raški mi je rekla "Predsedniče, mi smo svi uz vas, znamo koliko brinete, ali uvek imate samo loše vesti, kada ćete da dođete sa nečim dobrim." Danas je meni bila čast, upoznao sam jednu divnu porodicu Nedeljković - rekao je i dodao:

- Ponosan sam što smo nešto malo mogli da pomognemo. Njegov slučaj pokazuje s kim imamo posla. Kažnjen je sa osam meseci zatvora zato što je Srbin. Nemaju ništa. Ima pet fotografija od dokaza. A na dve fotografije se vidi da se slika sa zastavom - pojasnio je Vučić, najavljujući posetu Hilandaru.

Kako je rekao, doveli su trojicu lažova da potvrde da je izgovarao reči mržnje, a nemaju dokaz ni da je usta otvorio.

Video: Predsednik Srbije otkrio za kada će biti zakazano godišnje obraćanje

- Negde ću pred Božić održati godišnju konferenciju za novinare. Nisam mogao u jeku ove krize. Za mene je važno da međunarodna zajednica razume da su se pravili naivni a da su gledali da je neko... Da se osnovna prava Srba nisu poštovala. Naš narod to neće da trpi više. Zato ih molim da te batinaše sklanjaju i da se ponašaju u skladu sa onim što je obećano i dogovoreno. Tužilac traži produženje pritvora Srbima uhapšenim na barikadama. A šta se tamo desilo? Je l neko ubijen - pita Vučić i dodaje:

- Govoriću zašto smo izbegli katastrofu, ali je srpski narod toliko odlučan da ne dozvoli teror nad sobom. Plašim se reakcije bahatih prištinskih vlasti. Očekujem da mi u prvoj polovini januara dođu velikaši iz sveta da mi održe vakelu kako moramo da postignemo sporazum koji se njima sviđa. Pa ću da ih lepo dočekam i da se pravim kako mi je u tim razgovorima uživao. Onda me to očekuje sa Kurtijem, koji ne bi pravio četiri baze da hoće mir - navodi Vučić.

- Čeka nas teško vreme po pitanju KiM, ali borićemo se. Do sada nisu uspeli ni prst na levoj ruci da nas slome a kamoli kičmu. U izjavama koje su zajednički dali EU i Sad, i NATO izjava, ne postoji šta je tu loše za Srbe. Kao da nije ništa. Prvi put u papirima imamo nešto što je upereno na obe strane, da je za dolazak kosovskih snaga bezbednosti, prvi put imamo garancije da oni ne mogu na sever ne samo bez garancije NATO, nego i bez saglasnosti Srba - istakao je Vučić.

- Ima i jedan detalj kod Amerikanaca, i na tome sam im zahvalan, da će da prate svaki od procesa dubinski zajedno sa Evropljanima da ne bi mogli da osude tek tako neke ljude kao Nedeljkovića.

Govoreći o Rami, Vučić je rekao da je on veoma inteligentan čovek i da dobro vodi svoju zemlju, ali da se nažalost razilaze kada je reč o KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    30. decembar 2022 | 11:06

    Amonijak, fosfor, brze pruge,nista a?? A nevino poginuli ljudi, povredjeni, zagadjeni, nisu vredni paznje izgleda, pa lepo!!!

  • Дража

    30. decembar 2022 | 11:10

    Опет? Ајде?!

  • kale

    30. decembar 2022 | 11:08

    Dokle se stiglo sa formiranjem srpskih opstina i sta dalje? To su trenutno pitanja koja su bitna za nasu zemlju i narod u juznoj pokraini. Ovog momka treba podrzati ali nikako od svega praviti lutkarsko pozoriste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA