≫ 

"Ni na svetu pravoslavnu noć, Srbi na Kosovu nisu bezbedni": Brnabić se oglasila nakon ranjavanja dečaka

Najoštrije osuđujem ovaj opaki zločin i tražim od međunarodne zajednice da odmah reaguje i privede krivce pravdi, rekla je premijerka

  • 8
Ana Brnabić portret Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon što su ranjena dvojica srpskih dečaka na Kosovu, u trenutku kada su nosili badnjak.

"Ni na svetu pravoslavnu noć, Srbi na Kosovu nisu bezbedni. Najoštrije osuđujem ovaj opaki zločin i tražim od međunarodne zajednice da odmah reaguje i privede krivce pravdi. Ovo je još jedan u nizu strašnih incidenata, koji pokazuju težinu uslova u kojima Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno žive", navela je Brnabić.

"Kada se svakodnevno i sistemsko nasilje stalno potcenjuje, tada se ekstremizam brzo širi od iluzornog privremenog rukovodstva u čitavo društvo, a zločini postaju uobičajena svakodnevica potlačenih. Kosovo - poslednji evropski geto", dodala je Brnabić.

Podsetimo, u današnjem napadu upucani su Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) i oni su sa teškim povredama prebačeni u Gračanicu.

Dečaci su su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

Video: Potresni video: Mali Stefan plače i jeca posle ranjavanja, dokori ga bodre da bude hrabar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Maradona

    6. januar 2023 | 18:22

    Ti i Vucic da odete na Kosovo dole medju nas narod, a ne da iz tople fotelje pisete poruke. Morate da pomognete nasim ljudima dole, ali zaista pomognete.

  • Hajduk Stanko

    6. januar 2023 | 18:20

    Ako je kosovo Srbija ,pokazi onda sada m.da

  • Bgd

    6. januar 2023 | 18:24

    Nemoj ti o pravoslavlju i veri,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA