Oglasio se Dačić povodom incidenta u Štrpcu: "Zahtevamo reakciju međunarodne zajednice"

Dvojica srpskih dečaka ranjena su ranije danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac

  • 4
Ivica Dačić Foto: Milena Đorđević

Pokušaj ubistva srpske dece kod Štrpca na Badnji dan, u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, kada se u celom svetu čuju poruke mira, pokazatelj je terora koji sprovodi Kurtijev režim nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Zahtevamo kažnjavanje odgovornog za zločin, kao i reakciju međunarodne zajednice, jer njeno ćutanje možemo okarakterisati samo kao odobravanje zločina nad srpskom decom", rekao je ministar Dačić za Tanjug.

Dvojica srpskih dečaka ranjena su ranije danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    6. januar 2023 | 19:55

    Управо је тероризам над Србима реакција међународне заједнице ... над нашом људскошћу!!!

  • Timocanin

    6. januar 2023 | 20:23

    Muka mi je vise od reagovanja medjunarodne zajednice I nasih politicara. Ovo je zadnji cas za spas Srba sa Kosova .

  • Radoslav

    6. januar 2023 | 20:33

    ODMAH, ODMAH, ODMAH sa raznih strana, na različitim nivoima, kontaktirati sve relevantne međunarodne institucije i ZAHTIJEVATI da se dio srpske vojske hitno vrati na Kosovo i Metohiju u cilju zaštite srpskog stanovništva. Ovo je idealna prilika da se ostvari pritisak na međunarodnu zajednicu i vrati vojska na KiM. Ne smije se ispustiti iz ruku. Ali civilizovano, bez prijetnji, bez sarkazma, bez izjava da "mi unaprijed znamo da od toga nema ništa". U tim obraćanjima i pismima, postavljati i rokove za odgovor (ali nikakve ultimatume), kako bismo nakon isticanja tih rokova mogli ponovo da zahtijevamo isto to. I TIME SADA MI VRŠIMO PRITISAK NA NJIH. Ovu priliku ne smijemo propustiti. Moramo mi preuzeti inicijativu. Ne smije sve da se završi komentarima, kao, eto opet nas napadaju a niko se ne oglašava, ili znali smo mi da su svi protiv nas, ili eto KFOR opet ne reaguje itd. Sada imamo ponovo činjenicu jasnu kao dan, neposredno nakon prethodnog konflikta koja nam daje sve argumente da ZAHTIJEVAMO povratak vojske. Ne smijemo je prokockati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA