≫ 

KFOR poslao odgovor na zahtev Beograda da se srpske snage vrate na Kosovo

Ministarstvo odbrane je navedeni dokument dostavilo Kabinetu predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića

  • 17
Kfor, Jarinje Printscreen/Tanjug

Predstavnici Komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma Generalštaba Vojske Srbije preuzeli su na Badnje veče, u 19.00 časova, na administrativnom prelazu Merdare od predstavnika KFOR-a odgovor na zahtev za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i policije Republike Srbije na prostor Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo odbrane je navedeni dokument dostavilo Kabinetu predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića radi upoznavanja predsednika sa sadržajem odgovora KFOR-a.

Kako Telegraf.rs saznaje, dokument je stigao u kabinet predsednika Vučića. Predsednik će, po povratku sa Hilandara, biti upoznat sa sadržajem istog.

Podsetimo, Vlada Srbije je polovinom decembra KFOR-u uputila zahtev za vraćanje srpskih snaga bezbednosti na KiM.

"To je važno za zaštitu našeg stanovništva, a to bi i dramatično smanjilo tenzije na Jarinju i Brnjaku. Ne mislimo da će oni to prihvatiti, ali je važno da ima zapisano da smo pokušali, jednog dana kada se promeni odnos snaga na KiM biće "Pa zašto nikada niste tražili". Ne mislim da postoji mogućnost da oni naš ztahtev prihvate", rekao je tada predsednik Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Doctor.

    6. januar 2023 | 19:48

    A predsednik otiso na ekskurziju u Grcku,umesto hitno da dodje nazad i kaze naciji sta cemo dalje!!

  • Marko

    6. januar 2023 | 20:04

    Pazi parodiju.... U odgovoru će da piše da su sposobni da sačuvaju Srbe a istog dana dva deteta teško ranjena iz vatrenog oružja. Mislim da je danas vojska trebala da odreaguje

  • ...

    6. januar 2023 | 19:45

    U nedelju vanredno obraćanje predsednika jer će se tada vratiti sa Hilandara, vikend program

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA