≫ 

Aljbin Kurti nakon brutalnih napada na našu decu, čestitao Božić pravoslavnim vernicima na srpskom jeziku

Predsednica Kosova čestitala Božić pravoslavnim vernicima

  • 7
Aljbin Kurti, Albin Foto: Profimedia/Alamy

Kosovski premijer Aljbin Kurti čestitao je danas Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video-porukom na srpskom jeziku

- U vreme praznika kada slavimo mir, ljubav i nadu, svim vernicima pravoslavne veroispovesti želim srećan Božić. Želim da u miru i blagostanju provedete predstojeće praznike zajedno sa svim vašim najmilijima i sa komšijama na Kosovu - rekao je Kurti.

Pozvao je građane da svakoga dana "rade naporno i pošteno uz međusobnu motivaciju za suživot i razumevanje, pravdu i praštanje", navodeći da se uz takve vrednosti stvara bolje sutra. "Neka je srećan i blagosloven Božić", dodao je Kurti.

Predsednica Kosova čestitala Božić pravoslavnim vernicima

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić građanima Kosova koji slave taj praznik po julijanskom kalendaru. Osmani je u čestitki poželela da im ljubav, mir i sloga "ispune srca i domove" i ukazala da su praznici poput Božića "u funkciji ljubavi i solidarnosti" među ljudima.

- Verska tolerancija je tradicionalna vrednost kosovskog društva. Treba da podržavamo jedni druge, ne samo na ovaj dan, i da u isto vreme imamo više nade, vere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvek budu sa vama - navela je Osmani. I premijer Kosova Aljbin Kurti danas je čestitao Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video porukom na srpskom jeziku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Смедеревац

    7. januar 2023 | 15:25

    Полако доћи ћеш и ти на ред...

  • Relahs

    7. januar 2023 | 16:14

    Niko srbima nije i nece i nesme ostati duzan neces ni ti kurti samo polako

  • Milos

    7. januar 2023 | 16:00

    Srecan ti bozic mir boziji Hristos se rodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA