≫ 

Petković o ranjavanju Srbina na KiM: Zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide šta se zaista dogodilo?

Istraga o incidentu je u toku

  • 4
Petar Petković Kancelarija za Kosovo i Metohiju KIM Foto: Telegraf.rs

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je danas da je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o specijalnoj kosovskoj policiji ROSU čiji su pripadnici pucali kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, od kojih je jedan ranjen.

- Na mestu gde je ROSU pucao u Miljana (Delevića) postoje nadzorne kamere. Zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide sta se zaista dogodilo? - poručio je Petković na Tviteru.

On je kazao da je Delević dobio metak u leđa i da je auto u kojem je bio izrešetan u zadnjem delu.

- To jasno pokazuje da su Srbi bežali od metaka, a ne napadali! Prestanite da lažirate činjenice, neće vam proći! - istakao je Petković.

Svečlja je prethodno na Tviteru napisao da je duboko zabrinut zbog incidenta u Leposaviću.

- Dve osobe su vozilom pokušale su da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil Kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost. Službenici KP su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju - napisao je Svečlja, prenosi Tanjug.

On je dodao da je istraga o incidentu u toku i da je tzv. policijski inspektorat Kosova aktivno uključen u nju.

- Želim da budem jasan - bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan. Zaštita građana i organa za sprovođenje zakona je naš glavni prioritet - naveo je Svečlja.

Video: Srbin na kojeg je pucala Rosu na intenzivnoj nezi u Kraljevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    23. januar 2023 | 19:21

    Сваки ваш " веома оштар укор " Шиптарима,њих само охрабрује на нове претње нападе и брутално угрожавање Срба на КиМ

  • hrvat

    23. januar 2023 | 20:23

    postoji video petkovicu,imaj strpljenja i videces,Osumnjičeni kosovski muškarac inicijala (D.S. 1991), osumnjičen je da je umešan u preko 80 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su; ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, napad, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, pretnje, teška krađa, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo i sl., itd. Isti je takođe počinio više od (20) prekršaja. Isto tako, osumnjičeni kosovski muškarac sa inicijalima (M.D. 1985), osumnjičen je da je umešan u 17 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su; ubistvo, iznuda, nedozvoljeno posedovanje oružja, teška krađa, teška telesna povreda, neovlašćeni prelazak granice, neovlašćeno menjanje dokaza itd.

  • Prle

    24. januar 2023 | 18:17

    Vidi se iz prilozenog neki fin momak i sirotinja auto od 30 000 e on malo iscrtan al naš je nema veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA