≫ 

Petković: Priština se najviše plaši mira, Osmani pokušava zapadu da prodaje bajke o Srbima kao pretnji

Samo od početka godine dogodilo se 10 napada na Srbe na Kosovu i Metohiji

  • 4
Petar Petković Kancelarija za Kosovo i Metohiju KIM Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kao iskren i dosledan čuvar stabilnosti regiona, prirodno opsesivna meta za napade ratnohuškačkog režima Aljbina Kurtija. Priština se najviše plaši mira, jer u miru se topi tolerancija za Kurtijevu politiku rušenja dijaloga i nastojanja da se za probleme na Кosovu i Metohiji nađe diplomatsko i kompromisno rešenje, izjavio je direktrot Kancelarije za KiM Petar Petković reagujuću na najnoviju izjavu Vjose SOmani.

- Vjosa Osmani može da pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbima kao pretnji, ali u političkim i diplomatskim krugovima je veoma dobro prepoznato ko svakodnevno nastoji da ponovo raspali balkansko bure baruta. Besramna je laž da predsednik Srbije i Srbi na Кosovu i Metohiji na bilo koji način destabiliziju prilike na terenu, jer činjenice govore upravo suprotno - da su jedina pretnja miru ekstremisti koji, inspirisani Кurtijevom šovinističkom politikom, gotovo svakodnevno napadaju i zastrašuju srpski narod - navodi Petković.

On dodaje da je samo od početka godine dogodilo deset napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, uključujući i napade iz vatrenog oružja na decu i goloruke civile, što potpuno razgolićuje laži Vjose Osmani o navodnom smanjenju broja etnički motivisanih incidenata.

- Istina je zapravo da na delu imamo eksploziju nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad, i to svedoči o paničnoj potrebi Prištine da Srbiju uvuče u sukobe sa NATO, kako bi onda imala izgovor za nastavak neispunjavanja obaveza preuzetih Briselskim sporazumom. Aljbin Кurti i njegovi advokati poput Vjose Osmani su spremni čak i da izazovu sukobe širih razmera, samo da ne bi morali da ispune obaveze koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština, ali agresivna i ratoborna priroda Kurtijeve politike ne može se kamuflirati dezinformacijama i neosnovanim napadima na Srbiju i njenog predsednika - kaže Petković.

Video: Vučević posetio ranjenog Delevića na VMA: Za mene je ovo pokušaj ubistva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlasta

    25. januar 2023 | 12:57

    To je tačno je Kurti i Šiptari namerno provociraju sukobe na Kosovu. znaju da onda ako se Srbija vojno umeša da ni NATO neće to sve mirno posmatrati. mir i u svetu poštovana Srbija su najjače oružije protiv šiptarskih ekstremista.

  • Nikolas

    25. januar 2023 | 11:31

    NATO OKUPATOR SRBIJE GURA ALBANCE U RAT PROTIV SRBIJE !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA