Stefan Krkobabić: Mladi aktivisti PUPS-a su tu da pomognu penzionerima sa hranom i lekovima

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra

  • 15
Stefan Krkobabić Foto: PUPS - solidarnost i pravda

"Tu smo za sve naše sugrađane, ali pre svega za one najstarije koji u nama iz PUPS-a imaju prave i posvećene prijatelje. Nastojaćemo da zažive novi dnevni centri za boravak najstarijih, a da geronto služba bude dostupnija i efikasnija. I nikada ne smemo da zaboravimo na njihovo lično i porodično dostojanstvo, kao najveću vrednost ove stare gradske opštine", izjavio je potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda i predsednik poslaničke grupe Stefan Krkobabić, dodajući da će im mladi aktivisti PUPS-a uvek biti pri ruci.

- Da duh Starog grada ostane večno mlad! - poručio je Krkobabić na izbornoj skupštini opštinskog odbora Stari grad u prepunoj sali Kolarčeve zadružbine.

Za predsednika Opštinskog odbora Stari grad izabran je Milan Čukić, a za potpredsednika Marko Barišić.

Novoizabrani predsednik Opštinskog odbora Stari grad poručio je da će aktivisti PUPS-a biti izuzetno posvećeni i priticati u pomoć najstarijima kad god to bude neophodno

- Tu smo da im pomognemo u snabdevanju hranom, lekovima, kada vremenske prilike to budu zahtevale, da popričamo sa njima, ali i da se pobrinemo da liftovi rade, krovovi ne prokišnjavaju, električne instalacije i fasade budu dovedene u ispravno stanje - rekao je Čukić.

Na skupu je poručeno da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda - poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvima.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, članovi Nadzornog odbora i disciplinske komisije, kao i sekretar.

Skupu su prisustvovali predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović, potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda Vladan Đukić, predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski, potpredsednici IO Profir Rančić i Dragan Stanojević, kao i članovi IO Dragan Tešić, Mira Jovanović, Snežana Petrović i Slobodan Rebić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA