JAHJAGA PORUČILA: I Priština ima "crvene linije"!

- Postoje neke linije ili crvene linije, određene od strane građana i institucija Kosova, i nijedno unutrašnje pitanje naše države neće biti tema razgovora sa nekom drugom državom, posebno ne sa Srbijom - rekla predsednica Kosova

  • 2

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga poručila je da Kosovo ima jasne "crvene linije" u budućim razgovorima o političkim pitanjima sa Srbijom.

Na konferenciji za novinare povodom Međunarodne konferencije o položaju žena, Jahjaga je rekla da Kosovo ni sa kojom državom neće razgovarati o unutrašnjim pitanjima, "posebno ne sa Srbijom". Na pitanje šta za nju, kao predsednicu Kosova, znači izjava šefice za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije, Ketrin Ešton da Priština i Beograd treba da se pripreme za teške odluke i da li se te odluke odnose i na sever Kosova, Jahjaga je rekla da je stav Kosova poznat, a to je da se neće preći "crvene linije" u ovim razgovorima.

- Postoje neke linije ili crvene linije, određene od strane građana i institucija Kosova, i nijedno unutrašnje pitanje naše države neće biti tema razgovora sa nekom drugom državom, posebno ne sa Srbijom - kazala je Jahjaga.

Ona je ponovila stav da su razgovor i dijalog najbolji način regulisanja odnosa između država u regionu, uključujući tu i odnose Kosova i Srbije, međutim u tim razgovorima obe strane će biti predstavljene, kako je rekla, kao države i ravnopravne strane, a ne na bilo koji drugi način.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA