≫ 

Gradonačelnica Niša: Srbima na Kosovu ugrožena bezbednost, dok opozicija skuplja političke poene

Uzvikivali su "izdaja, izdaja", "Kosovo je srce Srbije", a potom i otišli do mesta na kome je sedeo

  • 10
Dragana Sotirovski, Gradonačelnica Niša Foto: Nikola Anđić

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski objavila je na svom Instagram profilu snimak nereda u Skupštini Srbije. Ona je poručila "da u momentima kada je Srbima na Kosovu i Metohiji ugrožena bezbednost, predstavnici opozicije se bave napadima i uvredama na predsednika Srbije Aleksandra Vučića."

- U momentima kada je Srbima na Kosovu i Metohiji ugrožena bezbednost, sloboda kretanja, kada su napadi na njih gotovo svakodnevni, a pozicija Srbije u pregovorima sa predstavnicima prištinske administracije otežana pritiscima pojedinih centara moći i kada je potrebno državno i narodno jedinstvo, predstavnici opozicije u želji da sakupe političke poene još jednim u nizu uvreda i napada na predsednika republike Aleksandra Vučića pokazuju nemoć, neodgovornost i zlonamernost - napisala je.

- Vređanje i nasrtaji na predsednika Srbije Aleksandra Vučića na posebnoj sednici Skupštine Srbije na čijem dnevnom redu je izveštaj o pregovorima sa Prištinom dokazuje da opozicija ima samo jedan cilj – da po svaku cenu dođe u centar pažnje.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Драгана Сотировски (@gradonacelnicanis)

- Predsednik Aleksandar Vučić vodi nezavisnu politiku koja našoj zemlji obezbeđuje mir, stabilnost i ekonomski rast, a izgleda da podrška građana koju dobija na izborima, posebno među Srbima na Kosovu i Metohiji, predstavlja najveći trn u oku opozicionim političarima koji, kada već ne mogu demokratskim sredstvima, pokušavaju fizički da se obračunaju sa njim. Možda im je najviše zasmetalo što je u obraćanju poslanicima rekao da je ukoliko dođe do pitanja tzv. Kosovo u UN ili ne, da je za njega Ustav sveto pismo, da kapitulacija i predaja nisu opcija i da će uvek da izabere Srbiju - napisala je ona.

Podsetimo, potpuni haos u Skupštini Srbije usledio je u popodnevnom delu rasprave, kada su poslanici opozicije, pre svega Dveri i Zavetnika, krenuli ka predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Najpre su uzvikivali "izdaja, izdaja", "Kosovo je srce Srbije", a potom i otišli do mesta na kome je sedeo.

U isto vreme ustali su i poslanici vlasti, koji su takođe krenuli ka stolu predsedavajućeg. U ovoj gunguli, koja je trajala oko 15 minuta, u salu je ušlo i skupštinsko obezbeđenje.

Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ulazio u Skupštinu, da predstavi okosnicu naše buduće politike i plan za najvažnija pitanja zemlje, deo opozicije, instruisane od strane ruskih obaveštajnih službi, izveo je neviđenu predstavu koja se graniči sa skandalom.U kritičnom i važnom trenutku za zemlju, oni su predsedniku, između ostalih pogrdnih povika, vikali "izdajniče", "prodao si Kosovo"....

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    2. februar 2023 | 19:49

    A sta radi vlast?

  • mihailovic

    2. februar 2023 | 20:45

    PODRSKA MIROSLAVU ALEKSICU I NJEGOVOJ PARTIJI SVE JE REKAO U 20 MINUTNOM IZLAGANJU DANAS U SKUPSTINI SRBIJE

  • Toma M.

    2. februar 2023 | 20:06

    Gradonacelnica Nisa,sasvim korektno i na Zakonu zasnovan komentar gde je realno sve istakla.Ovde je pravo resenje cenzus od SEDAM posto za naredne izbore i to sto hitnije doneti Zakon.?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA