≫ 

Vučić: Poštovaću Ustav i boriti se za pregovore i razgovore dokle god mogu

Vučić je rekao da je Stamenkoviski sve izmislila i pokazala svoje pravo lice

  • 17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na posebnoj sednici republičkog parlamenta o Kosovu i Metohiji, da će poštovati Ustav, da će se boriti za pregovore i razgovore dokle god može, ali i da neće da izoluje Srbiju, prenosi Tanjug.

Vučić je tako odgovorio na izlaganje predsednice Srpske stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski, koja je rekla da je Vučić pred nas postavio dilemu - Ustav ili ultimatum.

- Što se tiče Ustava i ultimatuma, uvek će biti Ustav, ali ću da se borim za pregovore i razgovore dok god mogu i neću da izolujem Srbiju dokle god mogu, jer neću da se junačim preko tuđih leđa i pleća zato što bih mogao da živim pristojno da drugi pate. Ja neću da nam narod pati i neću da budem dobrovoljni davalac tuđe krvi, kao što vi čeznete za tim. U tome je razlika između mene i vas - rekao je Vučić.

Stamenkovski je, između ostalog, upitala gde je predsednica Vlade Ana Brnabić i da li je u šopingu u Beču ili Veneciji.

- Gde je da izađe i kaže da li je šoping važniji od KiM? Ima nas kojima nije važniji, mi danas ovde branimo državu i ne možete kvalifikacije anitisrpski i antidržavni elementi da pripišete nama, ni u kom slučaju - rekla je Stamenkovski.

Na to je Vučić odgovorio da Stamenkovski iznosi neistine i da Brnabić nije u šopingu.

- Kažete šta će nam žena koja ima dva pasoša - hrvatski i srpski. Ana Brnabić ima jedan jedini, pasoš Srbije, za razliku od vašeg Miloša Jovanovića koji ima francuski. Kako vas nije sramota da takve laži iznosite? - upitao je Vučić.

Istakao je da, kada je govorio o francusko-nemačkom planu o rešavanju kosovskog pitanja, ništa nije slagao.

- Pet puta im kažem da ću uvek izabrati Ustav, da znam šta mi je dužnost i da ću poštovati Ustav, a oni kažu, pogledajte kako je to pokvareno smišljeno, to su smišljali danima kako sa jedne strane imamo Ustav, a sa druge strane ulitmatum. Džaba što im ja 10 puta kažem da ću poštovati Ustav, njih to ne interesuje. Oni će da nastave i da izmišljaju da ste rekli upravo suprotno - naveo je Vučić.

Stamenkovski je iznela kritike i u vezi sa ekonomskom situacijom u zemlji, tvrdeći da su reči o "ekonomskom tigru potpuno bačene u prašinu" i da umesto investicija, novih radnih mesta...sada čujemo izolacija, sankcije...na šta je Vučić odgovorio:

- Što se sprdate sa svojom zemljom? Vama ne odgovara da su plate i penzije veće, ne odgovara vam da gradimo puteve i pruge pošto ste ih mnogo izgradili, i vi i vaši ovi iz antidržavnog sektora...Kažete da sada pričamo o povlačenju (investicija), ja ne pričam o povlačenju već pominjem povlačenje kao njihovu pretnju, a ne da se to dogodilo i ništa nisam slagao.

Vučić je rekao da je Stamenkoviski sve izmislila i pokazala svoje pravo lice.

- Kažete prodaju nam rog za sveću. Ne, ja sam glup, pa ćete vi da mi objasnite ovde šta da mi prodaju. Ja ne znam i ne razumem se u akte, pa ćete da mi objasnite kako i šta rade. Ko kome prodaje videćemo po rezultatu, i ko šta radi. Ja se trudim da nikome ne prodajem rog za sveću već prodajem istinu jer govorim istinu i strancima i domaćima, a strancima se ne ulizujem, ni ovima na Istoku, a ni ovima na Zapadu - istakao je Vučić.

Stamenkovski je na kraju obraćanja pokazala majicu sa natpisom "Nema predaje" i poručila:

- Ovo je jedina uniforma koju mi nosimo, ovo je poruka - Ne, ulitmatumu, nema predaje, živela Srbija, ne damo Kosovo i Metohiju. Ako ste spremni da zajedno nosimo ovo, mi ćemo se sa vama boriti, stanete li preko puta ovoga, u nama ćete imati najljuću opoziciju i najveće protivnike. Dogodine u Prizrenu, živela Srbija.

Predsednik Vučić je na to odgovorio:

- Tih majica 'Nema predaje' odštampala je naša stranka ne vaša, i to 50.000. Tek toliko da imate u vidu i hvala vam što ih nosite.

Video: Incident u Skupštini, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nova Varoši

    3. februar 2023 | 09:39

    Zašto je problem voleti predsednika Vucica i podražavati njegovu politiku? Živela Srbija!!!!!!!!!!

  • Ana

    3. februar 2023 | 08:33

    Opozicija bi opet nepovoljnu situaciju Srbije, ali to u ovom slučaju neće dočekati.

  • Marko

    3. februar 2023 | 05:16

    Stamenkoviski je pokazala da ne poštuje istinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA