Vreme čitanja: oko 2 min.

Brnabić: Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu normalno radi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Premijerka je naglasila da je Koordinaciono telo aktivno i da daje podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, obrazovanju - generalno radi sa mladima, sa Nacionalnim savetom za nacionalne manjine, koji, kako je rekla, još nije formiran

  • 0
Ana Brnabić portret Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Ana Brnabić danas je u Lebanu, gde je predstavila rezultate u prvih 100 dana rada Vlade, ocenila da Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu radi kao što je radilo i prethodnih decenija.

Brnabić je to rekla odgovarajući na pitanje novinara zašto je Koordinaciono telo pasivizirano, posebno nakon smrti Zorana Stankovića.

Premijerka je naglasila da je Koordinaciono telo aktivno i da daje podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, obrazovanju - generalno radi sa mladima, sa Nacionalnim savetom za nacionalne manjine, koji, kako je rekla, još nije formiran.

Dodala je da sarađuje sa njima i da zna da imaju aktivnu saradnju sa OEBS-om.

Na konstataciju novinara da njen dolazak i dolazak ministara na jug Srbije najavljuje da će se "konačno desiti nešto dobro u tom delu zemlje", Brnabić je rekla da, kada čuje takvu formulaciju, izgleda kao da iza pitanja postoji loša namera zato što smatra da novinar može i treba da zna šta je sve urađeno.

- Ne možete reći da je nešto najzad, kada je Aleksandar Vučić bio premijer sedam dana smo bili u Nišu, nakon toga su preduzeti veliki projekti - izgrađen je Klinički centar Niš, Naučno tehnološki park, napravljene su laboratorijske lamele, predviđene još 1975. godine, ali nikada nisu izgrađene dok to nije pokrenuo Vučić, kao predsednik vlade, a mi nastavili - rekla je Brnabić.

Dodala je da je najavljena druga faza projekta NTP na izgradnji još jedne velelepne zgrade vredne 20 miliona, kao i da je u nišavskom okrugu samo u poslednjih 10 godina otvoreno 16.000 radnih mesta.

- Dovodimo sve sofisticiranije investitore - rekla je ona i naglasila da je japanski investitor iz Novog Sada u Nišu otvorio svoje malo razvojno odeljenje, što znači da će se NTP dodatno širiti na jugu centralne Srbije.

Naglasila je da se mnogo radi u Leskovcu, Topličkom, Jabaličkom okrugu i dodala da je upravo zato dolazak u Lebane, gde su predstavljeni rezultati u prvih 100 dana rada vlade, bio prilika da kažu šta će sve još raditi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA