≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Petković nakon akcije KP na Severu: "Svećlja kriminalizuje Srbe. Još čekamo snimke sa Bistričkog mosta"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Petković je dodao i da Svećlja izolovane i pojedinačne slučajeve koristi za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom ali i da time nikoga neće ni zavarati ni uplašiti

  • 0
Petar Petković Kancelarija za Kosovo i Metohiju KIM Foto: Telegraf.rs

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, poručio je večeras da Dželjalj Svećlja pokušava da kriminalizuje Srbe, nakon što je Kosovska policija u severnom delu Kosovske Mitrovice otkrila tri laboratorije za proizvodnju droge i uhapsila dve osobe, a kosovski ministar unutrašnjih poslova sve to povezao sa navodnim "kriminalnim strukturama koje štite sam Petković i Vučić".

Kosovska policija sprovela je u popodnevnim satima akciju protiv proizvodnje i trgovine narkoticima u severnom delu Mitrovice, piše KoSSev.

Kako smo se uverili na licu mesta, deo akcije realizovan je u objektu koji se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda, tj. nedaleko od Pritvornog centra u ovom gradu.

Kosovska policija potvrdila je u međuvremenu da su otkrivene tri laboratorije sa 1.200 biljaka i uhapšene dve osobe srpske nacionalnosti.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, oglasio se sa navodima da je suvlasnik već uništene laboratorije osoba koja je prošlog meseca napala Kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, optužio je Svećlju da pokušava da kriminalizuje Srbe i ceo sever na Kosovu i Metohiji nakon što je izjavio da je reč o kriminalnim strukturama koje agilno štite Vučić i Petković.

Petković je dodao i da Svećlja izolovane i pojedinačne slučajeve koristi za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom, ali i da time nikoga neće ni zavarati ni uplašiti.

- Davno je poznato da lažov u poštenje ne veruje i to što kriminalci proglašavaju čitav jedan narod kriminalnim, govori više o njihovoj nečistoj savesti - naveo je Petković i istakao da Srbi ne podržavaju kriminal.

- Da budem sasvim jasan, nikada srpski narod, ni predstavnici Srba, niti zvanični Beograd nisu, niti će, podržavati bilo kakav kriminal, ma čije ime i prezime da nosi i tu nema ni dileme, ni pregovora, niti se tome iko suprotstavlja - kazao je.

Petković takođe ukazuje na slučaj koji se dogodio kod Bistričkog mosta januara meseca.

- Podsetiću da Beograd i celokupna javnost čekaju već 21 dan da Dželjalj Svećlja pokaže snimke nadzornih kamera na Bistričkom mostu, kada su njegovi nelegalni eskadroni pucali u leđa Srbina i izrešetali automobil sa zadnje strane - kazao je Petković.

On ujedno smatra da Svećlja ne želi da pokaže snimke nadzornih kamera jer bi, kako kaže „morao da pokaže svoju sramotu i prekomernu upotrebu sile kojom su njegovi policajci zapravo bili napadači i to sa nelegalnog punkta na kom svakodnevno maltreriraju i terorišu srpski narod na severu Kosova i Metohije“.

- Zato neka ne pokušava da bilo kakvim akcijama opravda postojanje svojih nelegalnih baza i punktova na severu Kosova i Metohije, jer one tu nemaju šta da traže, jer služe samo da njegov gazda Kurti sprovodi svoje jednostrane i nasilne akcije - poručio je Petković.

Srpska lista: "Niko iz naše stranke ne podržava kriminalne radnje, M. D. nema veze sa hapšenjem"

U sličnom tonu u međuvremenu se oglasila i Srpska lista, navodeći da su uzaludni pokušaji Svećlje da napravi vezu između današnjeg hapšenja i, kako navode, pokušaja ubistva M. D. kod Bistričkog mosta.

- M. D. koga su nedavno hteli da ubiju Kurtijevi specijalci nema veze sa današnjim hapšenjem niti je on uhapšen, tako da svaka vrsta paralele koje nevešto Svečla kreira je još jedan dokaz čiste politizacije i skrivenih namera Prištine - poručuju iz Srpske liste.

Iz ove stranke su takođe izneli tvrdnju da Petković, Vučić, kao i nijedan od članova Srpske liste, ne podržavaju kriminalne radnje bilo koje osobe.

- Ali nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za nelegalno delovanje Svećljinih specijalaca koji mesecima maltretiraju srpski narod na severu Kosova i Metohije - poručili su

Video: Vučević posetio ranjenog Delevića na VMA: Za mene je ovo pokušaj ubistva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA