Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Vučić na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom tri dana konferencije u hotelu Bajerišer Hof u Minhenu, učesnici će razgovarati i najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, posebno u svetlu ruske invazije na Ukrajinu

  • 21
Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Minhenu počinje 59. Minhenska bezbednosna konferencija (MSC), na kojoj će, učestvovati veliki broj visokih međunarodnih zvaničnika, šefova država i vlada, ministara, kao i predstavnika međunarodnih organizacija i civilnog društva, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tokom tri dana konferencije u hotelu Bajerišer Hof u Minhenu, učesnici će razgovarati i najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, posebno u svetlu ruske invazije na Ukrajinu

"Ključna tema ovogodišnje bezbednosne konferencije biće invazija Rusije na Ukrajinu, kao prekretnica u globalnoj politici i najveći evropski bezbednosni izazov, kao i ostala pitanja", saopštili su organizatori.

Konferenciji prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On će, kako je najavljeno, imati niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik grčke Vlade Kirjakos Micotakis i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Tokom boravka u Minhenu, planiran je i susret Vučića sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zečica

    17. februar 2023 | 20:15

    Želimo mnogo uspeha predsedniku Vučiću u Nemačkoj.

  • Zečica

    17. februar 2023 | 20:05

    Vrlo važna konferencija na kojoj ce prisustvovati i nas predsednik Vucic

  • Mikan

    17. februar 2023 | 09:03

    Od ovog sastanka treba ocekivati dobre vesti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA