Vreme čitanja: oko 3 min.

Do najboljeg rešenja za KiM možemo doći samo ako smo složni u očuvanju srpskog nacionalnog interesa

Vreme čitanja: oko 3 min.

Po pitanju Kosova i Metohije neophodno nam je nacionalno jedinstvo jer je pitanje KiM nadstranačko i nadvladino, poručuje Ana Grozdanović članica Glavnog odbora SPS-a

  • 3
Ana Grozdanović Foto: Marko Jovanović

Srbija se nalazi u izuzetno složenoj i kompleksnoj situaciji kada je Kosovo i Metohija u pitanju, i tu nam je neophodno nacionalno jedinstvo jer je pitanje KiM  nadstranačko i nadvladino, i vrlo je važno da u tome učestvuju svi relelevantni politički faktori, ali i Srpska pravoslavna crkva (SPC) i Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU), kaže u intervjuu za Telegraf.rs članica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Ana Grozdanović, koja važi za najlepšu srpsku političarku.

Komentarišući situaciju na KiM, pa i nedavni incident u Skupštini, kada je deo opozicije nasrnuo na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Grozdanović najpre kaže što je poslata vrlo ružna slika u svet.

- Žao mi je što je poslata vrlo ružna slika u svet, gde smo još jednom pokazali nejedinstvo a opozicija frustraciju predsednikom Aleksandrom Vučićem. Oni od Aleksandra Vučića ne vide Kosovo, i zarad jeftinih političkih poena su napravili cirkus. Ono što je važno je da su predsednik i narodni poslanici pozicije pokazali ozbiljnost, odgovornost, pre svega, prema srpskom narodu na KiM, ali i prema narodu u Srbiji jer niko od nas ne želi više sukobe, ratove, da mu deca stradaju.

- Mi moramo da pregovaramo i pravimo kompromise a do najboljeg rešenja možemo samo doći ako smo složni u očuvanju srpskog nacionalnog interesa a to predsednik republike Aleksandar Vučić i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić najbolje rade.

  • Kako je biti žena u politici? Da li ste se suočavali sa predrasudama i kako ste se s tim nosili?

Srbija je, generalno, puna predrasuda i to nije nešto što je specifično samo za žene. Ali, naučila sam da se izborim svojim radom, i tako razbijem sve predrasude. Ja sam neko ko izuzetno poštuje svakog i naravno da tražim onda jednako poštovanje.

  • Važite za najlepšu ženu na političkoj sceni. Da li Vam i koliko ta titula pomaže, a koliko odmaže?

Naravno da mi prijaju komplimenti da sam najlepša žena na političkoj sceni, ali pored lepote ja dosta radim na sebi, čitam i pokušavam da stalno napredujem. Obrazovanje je izuzetno važno i ono je trajno… Lepota je prolazna ali ne može da naškodi. Naprotiv.

  • Koliko je teško biti majka i uspešna žena? Kako usklađujete te dve uloge?

Ne postoji ništa lepše od toga da budete majka a kada ste uz to uspešni i na poslu kojim se bavite, ali i u politici, onda zaista mogu da kažem da sam srećna i ispunjena. Kada nešto volite, onda vam ništa nije teško i to radite sa velikim zadovoljstvom. Želela bih da u nekom periodu moj sin dobije i brata ili sestru i da onda moj život dobije pun smisao ali trenutno nisam zainteresovana za tako nešto… Mlada sam, puna energije i snage da sve radim uspešno i sigurna sam da ću se tek ostvariti u političkom smislu.

  • Koje su Vaše ambicije? Čime biste najviše voleli da doprinesete napretku Srbije?

Nekoliko puta sam već rekla da mi je ambicija da radim pored svog šefa, da bih mogla da nastavim da učim od njega. Jer, iskreno, može li neko da ima boljeg učitelja od njega? Biću malo i neskromna, ali moja želja je da budem srpska Marija Zaharova!

  • Kakav je Ivica Dačić kao šef?

Gospodin Ivica Dačić je jedan izuzetan čovek, pre svega. Čovek koji peva zlo ne misli, ali on je iskreno izuzetno zahtevan i od nas traži da neprestano učimo, ali i da nam je nacionalni interes ispred stranačkog, jer Srbija je svakom socijalisti na prvom mestu i na tome moj šef Ivica Dačić najviše insistira.

  • A, ko Vam od kolega daje najbolje savete?

Imam jako puno kolega sa kojim razmenjujem mišljenja i zajedno učimo jedni od drugih. Ne bih izdvojila nikog, zaista sam srećna što mogu uvek da pozovem nekog od njih i pitam za mišljenje, jer naravno i ja sam za njih uvek tu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    18. februar 2023 | 19:54

    ko joj to reko?

  • Super Brundo

    18. februar 2023 | 22:35

    Nepravednima je lako do budu nepravedni i losi.Kako pravedni da postanu nepravedni i losi?Jedino da se odreknu sami sebe.Vukovi i psi se izajamno dosta mrze.Vukovi iz mrze jer ih smatraju izdajnicima koji su prisli coveku, dok ih psi mrze jer ne mogu da budu nezavisni kao vukovi.Pas je covekov sluga.Vuk je gorski car.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA