≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krkobabić: Socijalna pravda u Srbiji danas je socijalna penzija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakav vid davanja bila bi potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da im se odužuje za sve što su mu dale gajeći i vaspitavajući decu

  • 4
Stefan Krkobabić Foto: Petar Divac

"Socijalna pravda ovde i sada, za nas iz PUPS-a je, pre svega socijalna - garantovana penzija, ne manja od 100 evra. To je socijalna pravda na delu", izjavio je potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda i šef poslaničke grupe ove partije u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Stefan Krkobabić, povodom 20. februara - Svetskog dana socijalne pravde.

"Ponavljam da je socijalna - garantovana penzija, za čije se uvođenje dosledno i uporno zalažemo, revolucionarni iskorak države i društva, koji željno iščekuju stariji od 65 godina, a koji nisu i nikada neće biti penzioneri.

Posebno ističem da je među njima najviše žena sa sela", rekao je Stefan Krkobabić. "Ovakav vid davanja bila bi potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da im se odužuje za sve što su mu dale gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi i brinući o svojim porodicama.

Sredstava izdvojena za tu namenu biće najkorisnije i najčasnije utrošen novac", izričit je Krkobabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    20. februar 2023 | 13:24

    Podržavam ovakav častan predlog. Radila sam kod privatnika gde nisam bila prijavljena. Skupila nešto radnog staža kod drugih, ali ne dovoljno da bi ostvarila pravo na penziju. Podigla sam troje dece. Ceo život borila se da stvorim od jednog dinara dva, radila van kuće poslove koji su slabo plaćeni, ali svaki dinar je značio. Moje radno vreme je bilo 24/7 i to 365 dana u godini. I sada je tako i nije mi žao, ali smatram da sam svim tim zaslužila da imam neki svoj dinar i da ne očekujem da mi neko da milostinju ili me gleda kao manje vrednu osobu. Hvala na razumevanju.

  • Mila

    20. februar 2023 | 20:07

    Svaka čast !!! Daće Bog da bude !!!

  • Miki

    20. februar 2023 | 18:11

    Dinastija Krkobabic....malo su krali pa nastavljaju dalje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA