Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Martinović na svečanom otvaranju fiskulturne sale u školi u Topoli: To dugujemo građanima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za rekonstrukciju otvorene fiskulturne sale, Ministarstvo je prošle godine iz budžeta izdvojilo 28 miliona dinara

  • 4
Aleksandar Martinović Foto: MDULS i Opština Topola

Ministar državne uprave i samouprave Aleksandar Martinović prisustvovao je danas svečanom otvaranju fiskulturne sale u Srednjoj školi "Kralj Petar I" u Topoli i tom prilikom izjavio da će ovo ministarstvo, celokupna Vlada Srbije i predsednik države Aleksandar Vučić nastaviti da pomažu razvoj Topole i Šumadijskog upravnog okruga.

- To dugujemo građanima, ali i našim precima, zato što je borba za slobodu krenula upravo iz Šumadije i ona je bila i ostala kolevka moderne srpske državnosti - poručio je ministar

Za rekonstrukciju otvorene fiskulturne sale ministarstvo je prošle godine iz budžeta izdvojilo 28 miliona dinara. Martinović je istakao da su realizacijom ovog projekta stvoreni bolji uslovi za pristup zdravom i kvalitetnom razvoju i školovanju svih učenika i unapređene sportske i rekreativne mogućnosti mladima za bavljenje sportom u Topoli.

Kako je naveo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomoglo je sprovođenje i brojnih drugih projekata u ovoj opštini, koji su u interesu građana.

- Tri godine za redom podržali smo realizaciju dvodnevne manifestacije "Etno sajam", zahvaljujući kojoj je oplemenjen kulturni život opštine, a prošle godine otvorili smo i Jedinstveno upravno mesto - naveo je Martinović i dodao da je to važno i korisno za meštane Topole, jer samo kvalitetna opštinska uprava može efikasnije i efektivnije da odgovori na njihove potrebe i bude im podrška.

Ukazavši na to da je Ministarstvo nedavno sprovedelo Javni poziv za raspodelu sredstava, u iznosu od 490 miliona dinara, ministar je rekao da se veliki broj gradova i opština prijavio za sredstva sa kvalitetnim projektima, te da će MDULS nastojati da pomogne što većem broju jedinica lokalne samouprave, u okviru svojih mogućnosti.

- Vlada Republike Srbije, sledeći politiku predsednika Vučića, nastaviće da se bori za dalji ekonomski rast naše zemlje, ujednačeni razvoj gradova i opština i da brine za svakog našeg građanina, bez diskriminacije - zaključio je ministar.

Svečanom otvaranju fiskulturne sale prisustvovali su i predsednik opštine Topola Vladimir Radojković, direktor Srednje škole "Kralj Petar I" Miloš Petković i narodni poslanik Dragan Jovanović. Posle uvodnih obraćanja, u rekonstruisanoj sali odigrana je odbojkaška utakmica, nakon čega je usledio nastup Kulturno umetničkog društva "Oplenac".

Video: U ovom selu se nalazi najstarija seoska škola u Srbiji: Učitelj je bio Dositej Obradović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA