≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šole: Razgovarao sam s Vučićem kako bih izrazio podršku SAD sastanku u Briselu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šole je pozdravio posvećenost Srbije konstruknom angažovanju na predlogu EU

  • 75

Specijalni savetnik u američkom Stejt departmentu Derek Šole, saopštio je da je danas razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi izrazio snažnu podršku SAD sutrašnjem sastanku u Briselu.

Šole je na Tviteru naglasio da je pozdravio, kako je naveo, kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU, kako bi se obezbedili mir i stabilnost u regionu. "Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem danas kako bi izrazio snažnu podršku SAD sastanku sa visokim predstavnikom EU (Žozepom) Boreljom u Briselu 27. februara. Pozdravio sam kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU za obezbeđivanje mira i stabilnosti u regionu", naveo je Šole na Tviteru.

Kako je prethodno saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić je razgovarao telefonom sa Šoleom, koji je istakao da SAD potpuno podržavaju predlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da očekuje da sutrašnji sastanak u Briselu bude konstruktivan, uz primetan napredak ka dogovoru.

Šole je, takođe, rekao da treba da budu primenjeni sporazumi, ranije potpisani u procesu dijaloga, što podrazumeva i uspostavljanje Zajednice srpskih opština, dodaje se u saopštenju. Kako je navela služba za spoljne poslove EU, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, održaće sutra odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, s početkom u 15 sati, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

Tema sastanka je predlog EU o normalizaciji odnosa između tzv. Kosova i Srbije. EU je najavila da će na kraju sastanka Borelj održati konferenciju za medije.

Video: Vučić: Svi oni znaju da je suština svega Zajednica srpskih opština

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    26. februar 2023 | 18:22

    Svaki glas podrske za Srbiju znaci!Svi vide koliko Vucic brine o Kosmetu!

  • Mića

    26. februar 2023 | 18:33

    Gospodin Vučić je uvek uporan u svojoj borbi, svaka mu čast on je ponos naše zemlje!

  • Luka

    26. februar 2023 | 20:30

    Svako ko ima imalo mozga u glavi, znaće da mi jedino što tražimo jeste da se ispoštuje briselski sporazum. Podržaće nas svako racionalan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA