≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pismo Kurtija Zelenskom koje će izazvati komentare: "Naše priče imaju sličnosti"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kurti je NATO agresiju nazvao "borbom protiv genocida Srbije"

  • 8
Albin Kurti, Aljbin Foto: Tanjug/AP

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti naveo je u pismu ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom, povodom prve godišnjice rata u Ukrajini, da priče tzv. Kosova i Ukrajine "imaju očiglednu sličnost", piše Tanjug.

Kurti je u pismu koje je medijima prosleđeno iz njegovog kabineta dodao da su u pitanju dva naroda koja su izgubila mnoge od svojih najboljih građana zbog, kako je naveo, "imperijalističkih planova susednih zemalja", prenosi Koha.

Podsetio je i na NATO agresiju na SRJ, kada se, u njegovoj interpretaciji, "19 demokratskih država okupilo da zaustavi genocid Srbije" nad narodom na KiM.

- Sada ste na frontu novog rata koji mora da okonča genocid Rusije nad vašim narodom, kao i da okonča njene imperijalističke pokušaje da zauzme vašu teritoriju. I ponovo vas podržavaju demokratije, države članice NATO, kao što su podržale nas - navodi se u pismu.

Kurti navodi i da se Ukrajinci bore za zaštitu demokratije, teritorijalnog integriteta, ljudskih prava i sloboda, prava naroda i suvereniteta države i tvrdi da su te vrednosti "u opasnosti u našem regionu" zbog, kako kaže, želje Beograda koji je "glavni saveznik Rusije na Balkanu" da potkopa suverenitet tzv. Kosova.

- Stoga, u vrlo stvarnom smislu, vaš cilj je naš cilj; vaša bitka je naša bitka - napisao je Kurti.

Video: Rakić se obratio građanima: Borimo se protiv Kurtija, okupile su nas junačke rane Stefana i Miloša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. februar 2023 | 22:53

    VASE PRICE JESU SLICNE JER VAS STITE NATO FASISTI A I KRAJ NATO FASIZMU CE DOCI USKORO !!!!

  • Super Brundo

    26. februar 2023 | 23:17

    Kurti kaze da podrzava Ukrajinu jer brani svoju teritoriju?!I to kaze jedan separatista koji je robijao zbog separatizma.

  • Врњачка Бања

    26. februar 2023 | 23:36

    Pa nije ista prica, Ukrajinci beane svoju teritoriju a vi ste oteli tudju teritoriju to jest Srpsku teritoriju, ovo nema veze sa istom pricom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA