≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: Beograd ima podršku najvažnijih međunarodnih partnera da istraje na insistiranju za ZSO na KiM

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zajednica srpskih opština je garant opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zato se privremene vlasti u Prištini grčevito bore protiv njenog formiranja

  • 5
Goran Vesić Aleksandar Vučić Foto: Facebook Goran Vesić

Goran Vesić osvrnuo se danas na sastanak u Briselu, na kom učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da "danas Srbija pokazuje da je složna i posvećena miru i dijalogu i da na odgovoran način razume svoju ulogu u međunarodnoj zajednici sa kojom želi da gradi obostrano korisne političke i ekonomske odnose u budućnosti".

Kako je napisao na svom Fejsbuk nalogu, moderna srpska istorija puna je primera da je naš narod umeo da pokaže zrelost, prevaziđe podele i ujedini se oko politike koja nam je donosila progres kao narodu i državi.

"Danas je ponovo taj trenutak. Danas cela Srbija treba da diše i misli kao jedan jer je naša sloga i jedinstvo kost u grlu onima koji ne misle dobro našem narodu.

Oni žele da Srbi budu slabi i razjedinjeni jer samo tako mogu da ostvare svoje političke ciljeve.

Kada su Srbi složni, tada su nepobedivi.

U Briselu danas Srbija pokazuje da je složna i posvećena miru i dijalogu i da na odgovoran način razume svoju ulogu u međunarodnoj zajednici sa kojom želi da gradi obostrano korisne političke i ekonomske odnose u budućnosti.

Istovremeno Srbija pokazuje da je mudrom i čvrstom politikom kakvu vodi predsednik Aleksandar Vučić u diplomatskoj areni moguće dosegnuti najviše državne i nacionalne ciljeve koji su se pre deset godina činili nedostižnim.

Zahvaljujući liderstvu predsednika Aleksandra Vučića, koji je jasno postavio crvene linije u dijalogu Beograda i Prištine, Beograd danas ima podršku najvažnijih međunarodnih partnera da istraje na insistiranju da Zajednica srpskih opština na KiM bude formirana.

Zajednica srpskih opština je garant opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zato se privremene vlasti u Prištini grčevito bore protiv njenog formiranja.

Aljbin Kurti zna da formiranje ZSO znači poraz njegove politike urušavanja srpskih institucija na KiM koja se sistemski sprovodi u našoj južnoj pokrajini poslednjih 15 godina.

Uslov za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji danas su Aleksandar Vučić i Zajednica srpskih opština.

Predsednik Vučić nikada neće priznati samoproglašenu lažnu državu Kosovo i zaštitiće srpske interese i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kroz formiranje Zajednice srpskih opština.

To će biti velika pobeda Beograda.

Pobeda mudrosti, strpljena i istrajnosti naše politike i dokaz obnovljenog ugleda Srbije u međunarodnoj zajednici koja je ponovo naš saveznik u zaštiti naših ključnih državnih interesa i borbi za zajedničku budućnost u Evropskoj uniji", navodi se u objavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    27. februar 2023 | 18:03

    VUCIC NEMA PODRSKU SRBIJE PO PITANJU JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE..U UN DA SRBIJA ZAHTEVA POVRATAK NA CELO KOSOVOI METOHIJU

  • nataly

    27. februar 2023 | 13:20

    Predsednik Vučić jeste za dijalog I mir,ali ima crvenih linija od kojih nece odstupiti

  • miki

    27. februar 2023 | 12:47

    Zašto se uopšte pregovara dok se ne usvoje ZSO vučko opet muti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA