≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je sve danas usvojeno u Skupštini Srbije u ime naroda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslanici su usvojili i izmene Zakona o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika

  • 0
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas više zakona i međudržavnih sporazuma, između ostalog dva zakona koja se odnose na modernizaciju pruge Beograd-Niš. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objasnio je u načelnoj raspravi da je reč o finansijskom ugovoru železničkog koridora 10 u okviru sporazuma "globalna kapija" između Srbije i Evropske investicone banke i Zakonu o potvrđivanju ugovora o zajmu železničkog koridora 10 koji se odnosi na deonice od Beograda do Niša.

On je naveo da je izgradnja brze pruge između Beograda i Niša nastavak izgradnje pruge između Beograda i Novog Sada, koja je završena i pruge koja se trenutno radi -između Novog Sada i Subotice. "Putovanje između Beograda i Niša u proseku traje oko šest sati vozom, a kada bude izgrađena putovanje će trajati tačno sto minuta", naveo je on.

Kako je rekao, procenjena vrednost izgradnje pruge između Beograda i Niša je dve milijarde i 775 miliona evra i najavio da će narednih nedelja sa Evropskom unijom biti potpisan grant kojim EU daje bespovratna sredstva za izgradnju pruge u iznosu od 598 miliona evra.

Poslanici su usvojili i izmene Zakona o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, ali i Odluku o upotrebi Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama van granica zemlje. Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je u Skupštini Srbije da se Zakon o upotrebi Vojske u multinacionalnim operacijama menja i dopunjuje kako bi se mogućilo učešće u novim takvim operacijama.

On je obrazlažući izmene precizirao da se radi o učešću u operacijama u vojnim misijama EU u Mozambiku, na Sinaju, kao i učešću u misijama preko borbene grupe EU HEBROK gde su pripadnici snaga više država. Skupština je takođe potvrdila više međudržavnih sporazuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA