Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević: Boško Obradović ne zna šta je mirovna misija, nećemo slati vojsku u rat

Vreme čitanja: oko 1 min.

On smatra da su stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije budu angažovani u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku

  • 4

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar odbrane i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da predsednik stranke Dveri  Boško Obradović ne zna šta znači reč "mirovna misija", te da Vojska Srbije nema nikakav interes "da šalje decu da ginu u Mozambiku", već da je u pitanju participacija u kriznim područjima gde treba očuvati mir.

- Boško Obradović me svojim današnjim obraćanjem medijima prvo nasmejao, a onda i dosta zabrinuo, jer čovek ne zna šta znači "mirovna misija". Najozbiljnije je rekao kako će Srbija da šalje svoju decu da gine u Mozambiku, ne znajući da mi tamo ne učestvujemo u ratnim dejstvima. On kao da je sad "pao s Marsa", pa ne razume Vojsku, ne zna da se Vojska Srbije ne sprema za rat u inostranstvu već je naš nacionalni interes da participiramo tamo gde se čuva mir - izjavio je Vučević.

On smatra da su stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije budu angažovani u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku.

- Boško nije obavešten da je usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, čime su stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije, pored multinacionalnih operacija koje su bile obuhvaćene odlukom iz 2019. godine, budu angažovani i u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku (European Union Training Mission in Mozambique - EUTM Mozambique). Tako je Boško pod velom lažnog patriotizma uprkos neznanju pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima, ali na njegovu žalost - opet mu nije uspelo. Naša deca neće ginuti, Boško. Bavi se temama koje razumeš, ako uopšte takve teme postoje - zaključio je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    27. februar 2023 | 18:29

    Vučeviću neće biti da su svi glupi samo vi iz SNS-a pametni, znamo svi a i Boško Obradović šta je mirovna misija al' tamo 'de su Ameri nema govora o mirovnoj misiji tu su rat krv i smrt uostalom šta će naša Vojska tamo.

  • PECA

    27. februar 2023 | 18:23

    Dobro je da se ti razumeš baš u sve, pa čak i u vojsku.

  • Nikolas

    27. februar 2023 | 19:56

    EU FANATIZAM BEZ GRANICA -UMESTO DA VOJSKA STITI SRBE NA OKUPIRANOM KOSOVU GDE SE VRSI TEROR NAD SRBIMA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA