Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić je rekla da je za Srbijom ostala jedna teška nedelja, ali da je rezultirala trima važnim stvarima

SNS VLADA VUCIC Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese i mir i stabilnost.

Brnabić je, u svojstvu poverenice SNS za Beograd, prilikom posete Opštinskom odboru te stranke u Surčinu, kazala da je za Srbijom ostala jedna teška nedelja, ali da je rezultirala trima važnim stvarima.

"Prva je da predsednik ništa nije potpisao, druga da je dodatno učvrstio stav da je Zajednica srpskih opština prva na dnevnom redu i da taj deo Briselskog sporazuma mora da se ispuni i treća su naše crvene linije, odnosno da nema priznanja Kosova i stolice u UN", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ocenila je da je nedelja za nama obilovala "dezinformacijama, poluinfornacijama i brutalnim lažima, kao i orkestriranom kampanjom nekih medija i političke opozicije, koja se bez obzira na sve ideološke razlike udružili u lažima".

"Bombastično su najavljivali da će ponedeljak biti dan 'D', da Vučić ide u Brisel da izda, da potpiše, a desilo se sve suprotno. Niti je potpisao, niti je izdao", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da su to potvrdili u svojim izjavama i gotovo svi albanski političari u Prištini koji su kazali da na dnevnom redu nije međusobno priznanje, već formiranje ZSO i ponovila da je to za njih neprihvatljivo.

"I portparol EU Peter Stano i Gabrijel Eskobar su potvrdili da se ne govori o međusobnom priznanju, već o normalizaciji odnosa. To je ono što se stvarno desilo, ali mi ni do kraja ove nedelje nismo čuli - izvini od onih koji su najavljivali dan 'D', pozivali na nemire i govorili da će potpisati ", istakla je Brnabićeva.

Dodala je da su "najveći kritičari Vučića dok su bili na vlasti davali i ono što se od njih nije tražilo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    4. mart 2023 | 20:05

    Vučić je uspeo da očuva srpski narod na KIM.

  • Vlada

    4. mart 2023 | 21:22

    Predsednik je u Briselu još jednom dokazao da se najbolje brine za Srbiju i svoj narod, mnogi političari mogu samo da uče od predsednika kako se boriti za svoju zemlju i narod.

  • Natasa

    4. mart 2023 | 20:25

    Mnogi treba da uce od Vucica kako se bori za narod i svoju zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA