≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Vučić o Narodnom pokretu za Srbiju: "Neće biti ukidanja SNS"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Predsednik Srbije gostovao je na TV Hepi

  • 84
Aleksandar Vučić Ćirilica Printskrin: TV Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi. Vučić je rekao da je Miroslav Lajčak bio u Prištini i da je tamo "teško neki napredak napravljen".

- Gotovo sam siguran da je Kurti odlučan da ne formira ZSO, a da mu je to lako pokazuje o odluka ukidanju viznog režima za Kosovo. Trenutak u kome se to dešava pokazuje da je to ohrabrivanje Kurtija da nastavi sa neispunjavanjem obaveza - rekao je Vučić i dodao da će sledeće nedelje Lajčak biti dva dana u Beogradu i da će zajedno probati da nađu neko rešenje.

Nemamo ni 10 metara prolaza, kako kaže, a da NATO nije oko nas.

Aleksandar Vučić Printskrin: TV Happy

- Ne možemo ni vojnu opremu da provučemo koju smo kupili - rekao je Vučić. - Mi smo spremni da razgovaramo, Srbija je fer i iskrena i ne igra nikakve igre. Ono što smo u prethodnih 15 dana uradili je veoma važno za našu zemlju. Dobili smo 150 miliona evra od Evropske komisije za energetski sektor.

- Ne pada mi na pamet da potpisujem kapitulaciju Srbije, ali moramo da znamo kakve su okolnosti. Neće biti kapitulacije i predaje. Nedvosmisleno sam im stavio do znanja da se Srbija neće saglasiti oko ulaska Kosova u UN i neće ga ni na koji način priznati - naglasio je Vučić.

Predsednik je dodao da ne brine za sebe već da brine za budućnost.

Vučić je najavio dvocifreno povećanje penzija pre kraja godine.

- To neće biti 10 posto, biće penzioneri vrlo zadovoljni.

Vučić je ocenio kao apsurd najavljeni skup desno orijentisanih stranaka za 17. mart, na dan kada se dogodio pogrom srpskog naroda na KiM.

- Još kad kažu ovi ekstremisti držaćemo neki miting 17.marta na dan pogroma srpskog naroda i nije ih stid da kažu da će da drže 17. marta kada su oni ćutali i kada su se kao najgore kukavice odnosili prema svom narodu”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, dok su nam ubijali ljude, palili crkve, oni su sedeli i ćutali po svojim kabinetima.

- Sad će baš na taj dan da gaze srpsku valst koja to nije dozvolila. Ali šta da radite, apsurda ne možete da se nagledate - primetio je Vučić.

Na pitanje o tumačenju iz Mape puta da se Priština obavezuje da ne može da konkuriše u UN bez izričite saglasnosti svih stalnih članica, Vučić je rekao da to zavisi od Srbije i da unapred kaže da Srbija to nikada neće učiniti.

- To zavisi od Srbije. Da budemo sasvim fer, da li verujete da će bilo koja članica SB, ukoliko Srbija kaže da je saglasna sa ulaskom Kosova u UN, neka članica da kaže ne. Neće nijedna. Ali Srbija to neće da kaže, neće to da kažu ni Rusija ni Kina, nego će da prate Srbiju i zato kažem unapred da Srbija to neće da učini - poručio je Vučić.

Kako je dodao, to su besmislice, kao što su besmislice kad kažu da je danas drugačija situacija jer je danas 27 država povuklo priznanje.

- Stvarno? Pa jel to Vučić uradio ili vi? Koliko je država povuklo priznanje između 2008. i 2012. kad su upravljali DSS, Boško Obradović i ostali. Samo su priznavali, a otpriznalo je nula država - rekao je Vučić.

Primetio je da te stranke koje govore o otpriznavanju Kosova se kite onim što je sadašnja vlast uradila.

- To vam je kao i ta logika o tome da se vrate pregovori u UN. Pa kako da se vrate u UN, kad ste molili da se pregovori vrate u Brisel? - upitao je Vučić.

Vučić navodi da je uveren da bi investitori napustili Srbiju ako bismo odustali od pregovora sa Prištinom.

- Glupani prizivaju propast nemačkih firmi jer nemaju pojma da je to srž naše industrije. Pola naše industrije bi otišlo u propast da se samo Nemci povuku. To je nazdraviji deo naše industrije. Teška nam je pozicija. Naglašavam ljudima da država nije igračka - kaže Vučić i dodaje da ne bismo verovalo kolikom bi brzinom sve nestalo.

Pojedince iz opozicije samo interesuje kako da se dočepaju vlasti jer vide, kako kaže, da je kasa puna uprkos svim problemima. Više prema njegovim rečima ne postoje ni različite politike.

- Zašto se ujedinjavaju? Kakva je danas razlika između velikog evropejca (Duška) Lopandića i (Stefana) Stamenkovskog - rekao je Vučić.

Niko neće da ukine SNS

- Hoću da do maja tu politiku formulišemo, do skupštine stranke. Niko neće da ukine SNS, jer mislim da je to ubedljivo najbolja stranka. Da li tu ima kukolja, naravno da ima, i u tome je snaga SNS da to može da vidi. Želim da idemo u formiranje velikog narodnog pokreta koji bi bio nadstranački. To je neka vrsta narodnog pokreta za državu. Smatram da u ovom teškom periodu, jer je pred nama najteži politički period, te smatram da je tu potrebno postići jedinstvo. Najveći broj intelektualaca podržava Srbiju napretka, a ne da nam intelektualci budu ekstremisti. Nikakve razlike nema u stavovima između Majića i Biljane Stojković i Slobodana Samardžića i Siniše Kovačevića? U čemu je razlika - u volumenu psovki. Jedni su lažno ekstremno levi, jedni lažno ekstremno desni. Mi moramo da pokažemo da je prava elita za uspešnu Srbiju, Srbiju budućnosti, i to će nam biti jedan od ciljeva. I radnici i seljaci koji će da kažu "ne damo vam da uništite SrbijU", ni vama sa leve ni vama sa desne strane. To je moja ideja, da li ćemo uspetu u tome ili ne, videćemo - naveo je Vučić.

Vučić smatra da bi bila prava zaverenička teorija da se ispostavi da se sednica Evropskog saveta o izveštaju o dijalogu Beograda i Prištine, održava 23. i 24. marta, što se poklapa sa godišnjicom NATO bombardovanja.

Nikog nisam izručio Hagu

Vučić je podsetio da su bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića uhapsili baš na Vidovdan jer su to stranci tražili.

- Jedno je što su oni tražili, ali što su ga naši izručili. Nije Čedomir Jovanović to odlučio da se hapsi na taj dan, iako nije krio da se zalagao za hapšenje, drugi su odlučili to", rekao je Vučić.

On je za tv Hepi istakao da nikoga nije izručio Hagu, iako je imao obavezujući nalog.

- I onda vam ovi rodoljubi dođu pred Hram Svetog Save u koji ništa nisu uložili i napadaju nas koji smo uložili mnogo. Ovo je zemlja apsurda", rekao je Vučić.

Video: Vučić: Nismo prodali nijedan komad oružja ni Rusiji ni Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ksenija

    9. mart 2023 | 21:42

    Vučić nas kao i uvek realno obaveštava o svim dešavanjima na političkoj sceni.

  • Jelena

    9. mart 2023 | 21:39

    Formiranje ZSO je jedini uslov za nastavak pregovora

  • Miki

    9. mart 2023 | 23:14

    Toliko smo napredni,da smo u dugu preko 30 milijardi,svake godine po nekoliko milijardi, hvalimo se kako smo bolji od Albanije ili Bosne a ne možemo sa Rumunijom da se poredimo po platama , Kosovo je otišlo još briselskom sporazumon a ovim novim će samo to još da potvrdi ,nego što malo ne pričaju o raznim aferama za ovih 10 godina, slobodi medija i itd ,toliko nam cveta med i mleko hahah,ne veruje više narod u bajke,neka svako pogleda u svoj novacanik i frižider i sve je jasno ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA