Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić čestitao Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsednika Kine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije je ukazao da je izuzetno ponosan što su odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine na svom istorijskom vrhuncu

  • 78
Aleksandar Vučić, Si Đinping Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsednika NR Kine i predsednika Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine.

„Mi u Republici Srbiji vaš reizbor za predsednika posmatramo kao jasnu potvrdu vašeg nesumnjivog doprinosa jačanju uloge, ugleda i značaja Narodne Republike Kine, kao i vaše nepokolebljive odanosti časnom služenju kineskom narodu. Čvrsto verujemo da će period pred nama, pod vašim predanim, mudrim i vizionarskim liderstvom, biti obeležen novim impresivnim uspesima Narodne Republike Kine u svim oblastima, čemu se posebno radujemo, počastvovani što Vas i kineski narod imamo za svoje osvedočene prijatelje", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao da je izuzetno ponosan što su odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine na svom istorijskom vrhuncu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

"Posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolina

    10. mart 2023 | 10:22

    Si Đinping je pokazao da liderstvo i posvećenost vode ka uspehu. Kina će nastaviti da blista pod njegovim vođstvom.

  • Katarina

    10. mart 2023 | 09:32

    Pridruzujem se cestitkama Si Djinpingu koji je ponovo izabran za predsednika Narodne Republike Kine.

  • Dema

    10. mart 2023 | 10:36

    Srbija će i dalje čvrsto podržavati Kinu i biti blisko uz njihovog predsednika i narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA