Vreme čitanja: oko 1 min.

Advokat Delević traži da se preispita rad tužioca u slučaju pucnjave dečaka na Badnji dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilac je napravio veliki propust prilikom podizanja optužnice u ovom slučaju, smatra Miloš Delević

  • 1
Stefan Stojanović, Povređeni dečak, Miloš Stojanović osumnjičeni Azem Kurtaj  presuda Foto: Telegraf, Youtube/Kosovo Online, Indeks Online, Shutterstock

Advokat Miloš Delević, koji zastupa dvojicu mladića iz Gotovuše koje je Azem Kurtaj, pripadnik KBS-a, ranio na Badnji dan, zatražio je od glavnog tužioca tužilaštva u Uroševcu da preispita rad tužioca Fatosa Ajvazija koji je ovo delo prekvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti i upotrebu vatrenog oružja, navodi Kosovo online.

Delević je za Kosovo onlajn rekao da je tužilac napravio veliki propust prilikom podizanja optužnice u ovom slučaju.

- Ja sam podneo zahtev glavnom tužiocu u Uroševcu da proceni rad tužioca u ovom predmetu kako bi eventualno promenili kvalifikaciju ovog dela. Kvalifikacija ovog dela je najblaži oblik kvalifikacije za ono što je izvršio okrivljeni, bukvalno kao da je pucao u vazduh, a ne u tela dečaka koja su nosila badnjak - kaže Delević.

On napominje da će se boriti svim pravnim sredstvima kako bi se dosadašnja kvalifikacija promenila u pokušaj teškog ubistva.

- Tužilaštvo je ovo delo kvalifikovalo kao izazivanje opšte opasnosti i to stav 1. čak nije ni stav 4. koji prouzrokuje tešku telesnu povredu. Po praksi na Kosovu za ovu kvalifikaciju se ne dobija efektivna kazna zatvora već sud ide na uslovnu ili novčanu kaznu. Mi ćemo tražiti od tužilaštva da se ovaj slučaj okvalifikuje kao teško ubistvo u pokušaju što je i praksa u nekim ranijim slučajevima - rekao nam je Delević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    13. mart 2023 | 19:18

    Vidim da nikoga ova vest ne dotice.vise komentarisu estradu,i kojekakve olose ALI IMA I NAS SAMO NAPRED BORITE SE ZA PRAVDU i za nas narod Svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA