Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević se sastao sa ambasadorom Slovenije: Odnosi dve zemlje pružaju mogućnost za unapređenje saradnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim bilateralne, postoji i veoma uspešna saradnja dve države i vojske u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga

  • 1
Miloš Vučević ministar odbrane Printskrin: Pink.rs

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Republici Srbiji Damjanom Bergantom.

Tom prilikom, ministar Vučević istakao je da saradnju dve zemlje karakterišu dobri odnosi sa tendencijom daljeg razvoja i izrazio uverenje da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu. Odnosi dve zemlje, rekao je ministar Vučević, pružaju mogućnost i prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane na način da ona odražava obostrane interese.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

On je istakao da je predstojeći susret na ministarskom nivou u Ljubljani prilika za razmenu mišljenja o odnosima u oblasti odbrane i perspektivama daljeg razvoja.

Ambasador Bergant, tokom današnjeg susreta istakao je podršku Slovenije u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Slovenija, kako je naglasio, opredeljena je za jačanje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje, posebno za nastavak višegodišnje saradnje u oblasti arhivske građe.

Ambasador Slovenije naglasio je da, osim bilateralne, postoji i veoma uspešna saradnja dve države i vojske u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, "Grac formata", "Centralnoevropske odbrambene saradnje – CEDC" i drugih regionalnih inicijativa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PrAvEdNiK.no1

    16. mart 2023 | 18:52

    Održat će se i zajednička vojna vježba pod nazivom Zauzimanje mejnih prehoda iliti graničnih prijelaza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA